Vesti
18.03.2024. 10:06
Beta

U svom stilu

Srdačnije nije moglo: Šešelj čestitao Putinu

vojislav Šešelj
Izvor: ATAIMAGES / Milos Tesic

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj čestitao je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu pobedu na izborima i ocenio da je ruski narod glasao za svetlu budućnost.

"Srpska radikalna stranka i ja lično želimo da Vam iskreno i od srca čestitamo veličanstvenu pobedu na predsedničkim izborima. Prenosim Vam i čestitke i podršku naših članova i simpatizera kao i celog srpskog naroda koji se raduje Vašoj pobedi", naveo je Šešelj u čestitki, objavio je danas SRS u saopštenju.
 

Šešelj je ocenio da je srpskom narodu mesto uz Rusiju i dodao da će se SRS potruditi da Srbija postane deo BRIKS-a.

"Molim se Bogu, dragi predsedniče Putin, da Vas poživi više od stotinu godina, Vas, jedinu uzdanicu svih slovenskih naroda, veliku nadu celog čovečanstva i spasitelja srpskog naroda! Živela Otadžbina Srbija i Majka Rusija", napisao je predsednik SRS u čestitki.

Prema ruskoj izbornoj komisiji, Putin je posle prebrojavanja glasova na 36,3 odsto biračkih mesta dobio 87,47 odsto glasova, a to je rekord pošto je na prethodnim predsedničkim izborima uvek dobijao između 64 i 68 odsto glasova.

Tim ruskog protivnika Kremlja Alekseja Navaljnog, koji je sredinom februara preminuo u zatvoru, je ocenio da rezultat "nema veze sa stvarnošću".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
23°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve