Vesti
02.04.2019. 16:31
Marko R. Petrović/ Foto: Shutterstock

Kako političarima vreme otkucava

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Srpski političari, izgleda, imaju mnogo dobre i bogate prijatelje i rodibinu. Kako, inače, objasniti to da svi oni koji na ruci nose sat koji vredi više nego što muž i žena sa prosečnom platom zarade za godinu dana, na pitanje odakle im takav sat, kao po pravilu odgovaraju da je to poklon prijatelja ili rođaka?

Mnogi od tih političara se, verovatno i zbog toga, trude da im rukav sakoa ne krene naviše, kako se ne bi otkrilo koliki ih „teret pritiska“. Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave, nije, međutim, jedan od njih. Svoj „roleks“ nije sakrivao ni kada je svojevremeno davao intervju za „Ekspres“.
- Ma šta me briga – kratko je rekao Ružić i izložio sat objektivu fotoaparata. Levičar, socijalista Ružić, inače nosi „rolex deepsea“, čija je cena oko 12.500 američkih dolara. Dobio ga je, naravno, od prijatelja, ali nikad nije odgovorio na pitanje o kojem je prijatelju reč.

On, svojevremeno nije želeo da odgovori i da li je „roleks“ zamenio „brajtlingom“, po uzorru na njegovog partijskog kolegu i direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića. Mada, s obzirom da je reč o satu koji je ipak jeftiniji (oko 8.500 evra) od onog koji nosi Ružić, malo je verovatno da se odlučio na takvu „degradaciju“. Bajatović je pre par godina bio na meti i svog partijskog druga Novice Tončeva. On je rekao da bi, da ima „državnu platu od 20.000 evra“ kao Bajatović, nosio i skuplji i lepši sat od onog koji je na ruci direktora Srbijagasa.

Kao kolekcionar satova poznat je i nekadašnji ministar odbrane i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac. I njega je, naravno, svojevremeno „isrpozivao“ nekadašnji partijski saborac Amir Bislimi, tvrdnjama da nosi sat vredan 30.000 evra. Realno, „Franck Muller Crazy Hours“ preko intereta može da se nađe i za 7.5000 dolara, ali ima i onih koji koštaju i do 65.000 dolara.

Šutanovac je, doduše, kao dorodavce satova najčešće navodio tasta Miroslava Ilića, ali i kuma bivšeg bugarskog fudbalskog reprezentativca Hrista Stoičkova.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić, kako sam priznaje, retko nosi sat. Ali to ne znači i da ih ne dobija. Jedan je dobio od nekadašnjeg generalnog sekretara Interpola Ronalda Nobla. Drugi, mnogo manje vredan, bar novčano, dobio je jula prošle godine od Dragana Markovića Palme, za deset godina na ministarstkoj funkciji.

Skupe satove voli Čedomir Jovanović, koji je svojevremeno uslikan sa čsaovnikom marke „Hublot“, procenjene vrednosti oko 20.000 evra. Milorad Dodik nosio je „longines“ vredan oko 3.000 evra. Šampion u regionu je, ipak, crnogorski predsednik Milo Đukanović. Ispod njegovog rukava provirivao je „Rene Turbiljon“ od čak 106.000 evra.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
7°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve