Vesti
24.03.2022. 11:19
R.E.

"Tužna vest"

Kako su Kurti, Rama i Osmani reagovali na smrt Medlin Olbrajt

Medlin Olbrajt
Izvor: FR171401 AP / Sait Serkan Gurbuz

Bivša državna sekretarka SAD Medlin Olbrajt preminula je u 85. godini. Povodom njene smrti oglasili su se brojni političari, među kojima su i Vjosa Osmani, Aljbin Kurti i Edi Rama. 

Vjosa Osmani je na Facebooku napisala da je Olbrajtova građanima Kosova "dala nadu, kada je nismo imali, postala je naš glas i naša ruka kada nismo imali ni glasa ni ruku".

"Prepoznala je bol našeg naroda jer je i sam doživela progon u detinjstvu, ostala je odlučna protiv Miloševića do kraja njegovog genocida na Kosovu. Dosledno je podržavao Kosovo do poslednjeg daha, zato će ga narod Kosova zauvek pamtiti", napisala je kosovska predsednica.
 

Premijer Albanije Edi Rama istakao je da je Medlin Olbrajt nadgledala put slobode Kosova.

"Tužna vest o smrti državne sekratarke Medlin Olbrajt, žene koja je nadgledala put slobode Kosova", napisao je Rama u objavi na Facebooku.

Za Aljbina Kurtija Medlin Olbrajt je bila žena sa "beskompromisnim moralom i prijatelj Kosova".

"Tužan što sam čuo za smrt Medlin Olbrajt, izuzetne žene sa beskompromisnim moralom za Sjedinjene Države, prijatelja Kosova do kraja i partnera sa svima koji su težili miru, slobodi i demokratiji. Nedostajaćete nam, gospođo sekretarko", napisao je Kurti na Twitteru.

 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zaharova o Medlin Olbrajt: Pod kojim sankcijama je bila?
Marija Zaharova

Portparolka

24.03.2022. 10:26

Zaharova o Medlin Olbrajt: Pod kojim sankcijama je bila?

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova oglasila se povodom smrti bivše državne sekretarke Medlin Olbrajt.

Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
29.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve