Vesti
11.01.2022. 10:52
R.E. / Tanjug

Budite oprezni

Kakva je trenutno situacija na putevima u Srbiji (VIDEO)

Sneg na putu 11.1.2022.
Izvor: TANJUG / NENAD MIHAJLOVIC

Hladna jutra i niske temperature koje su najavljene za utorak ali i za naredne dane stvaraju opasnost od poledice, pa je potrebno potrebno da odstojanje od vozila bude odgovarajuće, saopštio je AMSS.

Posebna opreznost potrebna je u krivinama ali i na deonicama na mostovima i nadvožnjacima.

Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Niša, Novog Pazara, Požarevca, Požege, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara, saopštili su Putevi Srbije.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

Najviše snega ima u centralnoj, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji.

Dragan Pavković iz Zimske službe "Puteva Srbije" izjavio je da je Zimska služba u trećem stepenu pripravnosti i da je stanje na terenu zadovoljavajuće. On je za RTS istakao da soli i rizle ima dovoljno i da nema problema sa zalihama na terenu.

U Srbiji je trenutno samo jedan put neprohodan, i to na teritoriji Ivanjice, preko brda Odvraćenice.

Pavković je podsetio da je na teritoriji Zaječara, Bora, Ivanjice, Užica i Čačka zabranjen saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere.

Prema poslednjim informacijama, na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas da je sva mehanizacija za čišćenje snega na autoputevima i državnim putevima prvog i drugog prioriteta, kao i da se neprestano radi kako bi se omogućio što bolji protok saobraćaja.

"Sva mehanizacija je na autoputevima i državnim putevima i mi čistimo sneg. Ako sneg pada 16 sati u kontinuitetu nemoguće je ispuniti očekivanja da uopšte nema snega na kolovozu", kazao je Momirović gostujući na TV Prva.

Zamolio je građane da imaju strpljenja i razumevanja s obzirom na to da sneg neprestano pada i naveo da se prvo čiste autoputevi i državni putevi prvog i drugog prioriteta, a da će se potom krenuti sa uklanjanjem snega na putevima trećeg prioriteta.

"Naravno da će biti problema dok sneg ne stane, posle ćemo sve očistiti u rekordnom roku. Molim ljude za malo strpljenja, ljudi sve vreme rade i svi putevi će biti ubrzo očišćeni, naravno, ukoliko se sneg zaustavi", rekao je Momirović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Energenata ima dovoljno, grejanje i 24 sata
radijator

Da ne brinemo

10.01.2022. 20:05

Energenata ima dovoljno, grejanje i 24 sata

Država je obezbedila dovoljne količine energenata za domaćinstva i privredu, pa neće biti zastoja u isporuci, rečeno je u Vladi Srbije na sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve