Vesti
31.07.2020. 15:10
R. E. / Kosovo online

KLJAN KOSOVA: Hoti u avgustu u SAD, sastaće se sa Pompeom i Palmerom

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Kosovski premijer Avdulah Hoti planira da u avgustu poseti Sjedinjene Američke Države, a očekuje se da će se sastati sa visokim zvaničnicima Stejt departmenta, i da će glavna tema biti dijalog Kosova i Srbije, objavio je Reporteri pozivajući se na izvore Kljan Kosova.

Hoti bi trebalo da se sastane sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom, ali tu posetu još nije zvanično potvrdio ni premijer, ni drugi vladini zvaničnici na Kosovu, piše Kljan, a prenosi Kosovo online.

Pored toga, očekuje se sastanak sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Metjuom Palmerom, koji je specijalni izaslanik Stejt departmenta za Zapadni Balkan.

Od nastavka dijaloga u Briselu, Sjedinjene Države su bile uključene i obaveštene o ovom procesu preko visokog zvaničnika Stejt departmenta Filipa Rikera.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA/VALDRIN XHEMAJ

Kljan Kosova saznaje da Hoti i Riker intenzivno komuniciraju u vezi sa procesom dijaloga sa Srbijom. Nije poznato da li bi se premijer Kosova mogao sastati sa specijalnim izaslanikom predsednika Donalda Trampa Ričardom Grenelom.

Povezane vesti - FIKTIVNA NORMALNSOT: Šta nas očekuje od dijaloga Beograda i Prištine

Izvori iz Kljana ističu da su SAD pružile šansu EU da pokaže svoju posvećenost i odlučnost da sprovede dijalog između Kosova i Srbije na pravi put. Međutim, ostaje pitanje da li će EU uspeti da ubedi strane da postignu trajan i pravno obavezujući sporazum.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Hotijeva poseta Americi uslediće posle neuspelog dogovora za sastanak u Vašingtonu, u trenutku kada je Specijalno tužilaštvo za predsednika Hašima Tačija i predsednika DPK Kadrija Veseljija objavilo optužnicu.

Taj sastanak trebalo je da bude održan u Beloj kući pod pokroviteljstvom predsednika SAD Donalda Trampa i njegovog specijalnog izaslanika za dijalog u Kosovu i Srbiji Ričarda Grenela.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
06.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve