Vesti
07.04.2024. 13:17
Beta

"Aleksandar Vučić"

Koalicija oko SNS predala listu za beogradske izbore

1
Izvor: Shutterstock

Koalicija oko Srpske napredne stranke (SNS) predala je danas Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) listu za beogradske izbore, raspisane za 2. jun.

Listu pod nazivom "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" potpisima je podržalo oko 20.000 građana i to je prva lista koja je predata GIK-u.

U obraćanju novinarima po predaji liste, predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević rekao je da su na njoj predstavnici 14 stranaka, pokreta i udruženja što je po njegovim rečima, obris jednog novog pokreta.
 

"Razgovaraćemo sa građanima o komunalnim problemima, kako da grad učinimo boljim i što lepšim mestom za život Beograđana. Vodićemo kampanju od vrata do vrata i raditi sve što je dozvoljeno u demokratskim, civilizovanim društvima u EU i SAD. Nećemo dozvoliti da nam iko išta zabranjuje", rekao je Vučević.
 

Predsednik Privremenog organa Beograda i kandidat te liste za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić ocenio je da su predstojeći izbori u glavnom gradu "daleko iznad lokalnih, vrednosno i nacionalno". 

"U Beogradu se odlučuje u kom će pravcu Srbija ići i da li ćemo se okupiti oko stvari koje su neupitne u odbrani državnih i nacionalnih interesa, ili ćemo dozvoliti da oni koji ne žele dobro Srbije iskoriste pukotine", rekao je Šapić. 

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić kazao je da su članovi SPS podržali listu "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" sa oko 4.000 potpisa.

"Prvi put nastupamo zajedno s SNS, uspeli smo da se izdignemo iznad stranačkih interesa. Nadam se da posle ovih, neće biti izbora u Beogradu i Srbiji u naredne četiri godine", kazao je lider socijalista. 
 

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić kazao je da će predstavnici te liste voditi "specifičan" vid kampanje kako bi došli do što većeg broja ljudi i predstavili šta žele da urade za Beograd u narednom periodu. 

"To su pre svega započeti infrastrukturni i razvojni projekti, pozicioniranje Beograda kao turističkog i kulturnog centra ovog dela Evrope i promovisanje Beograda kao sigurnog grada u koji će dolaziti turisti, zato nulta tolerancija prema svim vidovima nasilja", rekao je Ljajić.

Predaji liste "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" prisustvovali su i koalicioni partneri SNS na predstojećim gradskim izborima,  zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj, potpredsednik Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije (PUPS) Stefan Krkobabić i predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
moderate rain
13°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve