Vesti
24.09.2023. 09:09
R. E.

Banjska kod Leposavića

Pucnjava na severu Kosova: Ubijen jedan policajac, drugi ranjen

Policija
Izvor: Shutterstock

Jedan policajac je ubijen, a drugi je ranjen u napadu na jedinicu kosovske policije na ulazu u selu Banjska kod Leposavića, saopštila je direkcija policije u Prištini.

"Prilikom obavljanja policijskih poslova, u 02.34 časova u Severnoj Mitrovici, jedinica za brzu intervenciju granične policije primetila je da su na ulazu u selo Banjska dva teška kamiona (bez registarskih oznaka) postavljena na most, te je ulaz mosta bio blokiran", saopštila je kosovska policija.

Tri jedinice su, dodaje policija, krenule u pravcu lokacije.

"Čim su stigle na mesto blokade, naišle su na otpor, gde je sa nekih položaja pucano iz različitog arsenala vatrenog oružja, uključujući ručne bombe i pištolje, pri čemu su upucana dva policajca", navodi se u saopštenju koje je preneo RTS.

Jedinice policije, kako tvrde, reagovale su u samoodbrani i uspele su da odbiju početni napad kako bi stvorile uslove za pružanje pomoći i povlačenje pogođenih kolega.

"Povređeni policajci su izvučeni sa lokacije i prevezeni u Regionalnu bolnicu u Južnoj Mitrovici, gde je lekar konstatovao smrt jednog, dok je drugi povređen", navodi se u saopštenju.

Na terenu su aktivirane sve relevantne policijske jedinice po profilima, koje su s vremena na vreme napadnute vatrenim oružjem sa različitih položaja, od organizovanih i naoružanih grupa.

"Policija Kosova, u saradnji i koordinaciji sa nadležnim institucijama i pravosudnim organima, preduzima radnje u cilju održavanja reda i javne bezbednosti, kao i izvođenja pred organima pravde izvršilaca napada na policijske službenike", saopštila je policija.

Kosovski premijer Aljbin Kurti potvrdio je na Facebooku da je oko tri časa ubijen jedan kosovski policajac, i da su napadači bili maskirani teško naoružani profesionalci.

"Osuđujemo ovaj zločinački i teroristički napad. Organizovani kriminal uz političku, finansijsku i logističku podršku zvaničnog Beograda napada našu zemlјu", naveo je Kurti.

U Prištini je saopšteno da je predsednica Vjosa Osmani prekinula posetu Njujorku zbog događaja u Banjskoj.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
14°C
09.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve