Vesti
08.11.2022. 10:35
Beta

Nesreća u Ovčar banji

Koji sve viseći mostovi u Srbiji nisu bezbedni, znaćemo uskoro

viseći most na moravi
Izvor: Shutterstock

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je opštinskim inspekcijama izdat nalog za popisivanje nebezbednih visećih mostova u Srbiji i da bi spisak svih trebalo da bude poznat u narednih nekoliko dana.

Vesić je za televiziju Hepi povodom rušenja visećeg mosta u Ovčar banji kod Čačka, u kome su dve osobe poginule, a deset ih je povređeno, kazao da je plan da se nakon popisivanja utvrdi i ko će održavati te mostove.

"Kada se utvrde upravljači, tada će upravljač imati obavezu da taj objekat održava i onda ćemo izbeći situaciju koja se desila u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, da imate infrastrukturne objekte koje niko ne održava. I to nije jedini slučaj tamo, imate i objekte koji se koriste za saobraćaj za koje nemate definisanog upravljača", rekao je Vesić.

On je naveo da je ideja i da se kroz određeni zakon ili propis utvrde upravljači i svih drugih infrastrukturnih objekata u Srbiji, bilo da je to lokalno ili državno preduzeće, ili grad i država.

Govoreći o rebalansu budžeta, o kome će biti nastavljena rasprava u Skupštini Srbije, Vesić je kazao da će, ukoliko bude usvojen, uz njega biti izglasano i nekoliko kredita od kojih je jedan predviđen za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda i kanalizaciju u Požarevcu, Pirotu, Jagodini, Trsteniku, Smederevu, Kikindi i Vršcu.

Vesić je dodao da će biti rađene i dve deponije za upravljanje komunalnim otpadom u Kruševcu i Vranju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ko je bio nadležan za most u Ovčar Banji? Srbijavode nije, Grad Čačak nije
viseći most na moravi

Tragedija

21.10.2022. 13:20

Ko je bio nadležan za most u Ovčar Banji? Srbijavode nije, Grad Čačak nije

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je da je čačanska inspekcija 5. oktobra donela rešenje o zabrani korišćenja visećeg mosta u Ovčar Banji, ali da je ono stiglo u lokalno komunlano preduzeće "Gradac" dva sata posle njegovog rušenja, 13. oktobra, kada su dve osobe poginule, a 10 je povređeno.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
08.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve