Vesti
12.08.2021. 11:46
Tanjug

Stigla obećana omoć

Koliko novca su dobili raseljeni iz urušene zgrade u Vidovdanskoj ulici

zgrada, ruševine, vračar
Izvor: Ekspres

Raseljenim porodicama iz Vidovdanske ulice uplaćeno je po 300.000 dinara, saopšteno je iz Gradskog štaba za vanredne situacije i Gradskog sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Rešenja o isplati, koja je izvršena u sredu, izradilo je Odeljenje Vračar Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, u cilju prevazilaženja vanredne situacije u kojoj su se porodice našle, izjavila je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Ona je napomenula da je na sastanku sa stanarima iz Vidovdanske ulice, koji je održao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, stanarima obećana podrška od strane grada u cilju hitnog zbrinjavanja porodica i kao i podrška u vidu obezbeđivanja interventne novčane pomoći, što je i ispunjeno.

Zgrada u Vidovdanskoj ulici na Vračaru urušila se 16. jula zbog gradilišta koje se pored nje nalazi, a povređenih nije bilo.

Stanari zgrade su evakuisani, a na sastanku koji su imali sa zamenikom gradonacelnika rečeno je da će Grad Beograd srušiti zgradu u Vidovdanskoj ulici i izgraditi novu u roku od godinu dana na istom mestu.

Pogledajte fotografije: 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Poznata sudbina stanara urušen zgrade
zgrada, ruševine, vračar

Vesić saopštio

21.07.2021. 16:03

Poznata sudbina stanara urušen zgrade

Zgrada u Vidovdanskoj ulici, čiji se deo urušio biće srušena, a Grad Beograd će izgraditi novu i svi oštećeni stanari dobiće nove stanove iste kvadrature, saopštio je zamenik gradonačlnika Goran Vesić nakon sastanka sa stanarima te zgrade.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
7°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve