Vesti
14.05.2022. 13:07
R.E.

Petar Petković

Koliko zemalja je do sada povuklo priznanje Kosova

bg-pristina.png

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da su uključujući nove četiri, ukupno 22 države povukle priznanje Kosova i najavio da će taj broj biti povećan.

On je za Radio-televiziju Srbije rekao da je to "odgovor Beograda na nesavesno, protivpravno ponašanje Prištine".

"Mi smo rekli da kada se postavi pitanje članstva u bilo kojoj medjunarodnoj organizaciji, naš odgovor biće žestok i upotrebićemo sva politička i diplomatska sredstva da se borimo za naše interese", naveo je Petković.

Nakon sastanka u Briselu u petak, Petković je ocenio i da razgovori Beograda i Prištine "nisu propali" i da prištinska strana "želi da taj dijalog propadne.

"Činjenica da (glavni prištinski pregovarač Besnik) Bisljimi ne želi direktno da razgovara sa našom stranom pokazuje da oni ni oko čega ne žele sa nama da se dogovaraju", kazao je on.

Dodao je da su jučerašnji razgovori bili "opterećeni" pošto je Kosovo podnelo zahtev za članstvo u Savet Evrope, i da je on na sastanku istakao da time krši i Briselski i Vašingtonski sporazum.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koliko Kosovo uvozi iz Srbije
Kampioni

Agencija za statistiku

04.05.2022. 16:10

Koliko Kosovo uvozi iz Srbije

U prva tri meseca 2022, Kosovo je iz Srbije uvezlo robe u vrednosti od 32,2 miliona evra, saopštila je Agencija za statistiku Koosva. 
Close
Vremenska prognoza
light rain
18°C
22.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve