Vesti
20.04.2020. 19:13
R. E.

KON PORUČIO ĐOKOVIĆU: Majstore, izbegavaj odgovore o vakcini

tan2020-3-23_1769685_3.jpg
Izvor: FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIC

Epidemiolog Predrag Kon, član stručnog tima Vlade Srbije u borbi protiv korona virusa, reagovao je na stav Novaka Đokovića protiv vakcinisanja.

"Kao jedan od najvernijih Đokovićevih navijača, voleo bih da sam imao prilike da mu približim značaj i ogroman doprinos imunizacija za zdravlje stanovništva. Sada je kasno, stvorio je pogrešna uverenja i tu više nema pomoći. Majstore, želim ti sve najbolje. Pokušaj ubuduće da izbegavaš direktne odgovore na pitanje u vezi sa vakcinacijom, jer imaš ogroman uticaj", objavio je Kon na svom Facebook profilu.

Povezane vesti - Britanski mediji: Đokoviću stav o vakcini ugrožava povratak na teren

Đoković je izneo negativan stav o obaveznom vakcinisanju protiv Covid-19 kao uslovu da se nastupa na teniskim turnirima.

"Lično nisam za vakcinaciju i ne bih voleo da me neko primorava da dobijem vakcinu da bih mogao da putujem. Ako to bude pravilo i zakon šta će onda da bude? Treba da odlučim da li ću ili neću da se podvrgnem tome. Imam svoje razmišljanje, a da li će se promeniti u nekom trenutku ne znam. Hipotetički, da se nastavi sezona u julu, avgustu ili septembru, mada nisu velike šanse, koliko sam razumeo odmah nakon ukidanja strogog karantina će postojati zahtev za obaveznu vakcinu, koje još nema", rekao je Đoković.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
23.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve