Vesti
25.01.2023. 14:19
Beta

"Žao mi je"

Vučić o strankama koje su odbile njegov poziv na konsultacije o Kosovu

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je objavio da žali što "dobar deo" opozicionih političkih stranaka nije prihvatio njegov poziv na konsultacije o evropskom predlogu za rešavanje pitanja Kosova.

Najavio je da će doći na sednicu Narodne skupštine o Kosovu koja bi trebalo da bude narednih dana i da će odgovarati na sva pitanja.

Vučić je u video-snimku na Instagramu Buducnostsrbijeav kazao da je pre dva dana građanima rekao istinu o svim problemima u vezi s pitanjem Kosova: "Ništa nisam skrivao od vas. Rekao sam vam i kako i koliko smo se borili i kako nameravamo da se borimo u budućnosti za našu zemlju", naveo je Vučić.

Podsetio je da je svim političkim akterima ponudio razgovor i konsultacije o evropskom predlogu za rešavanje kosovskog pitanja.

"Da ih upoznamo i sa pritiscima, i sa svim onim sa čim se Srbija suočava. Rekli su da ne žele da razgovaraju, ili bar dobar deo njih, već žele javnu manifestaciju, predstavu za svoje političko delovanje. Žao mi je što nisu razumeli da je država važnija od političkih interesa bilo koje stranke, bilo koga od nas", poručio je Vučić.

Predsednik nije naveo kada je i kome uputio poziv na konsultacije, niti koje su političke partije odbile da razgovaraju s njim.

Najavio je da će ipak doći na skupštinsku sednicu o Kosovu koja bi trebalo da bude narednih dana jer, kako je napisao: "Moja obaveza je da, poštujući parlament, izađem u susret svim njihovim zahtevima – pojaviću se u Narodnoj skupštini, odgovarati na sva pitanja, i boriti se za Kosovo i Metohiju, i za našu Srbiju".

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Odluku o Kosovu niko neće donositi bez građana"
covic-2.jpg

Nebojša Čović

22.01.2023. 12:35

"Odluku o Kosovu niko neće donositi bez građana"

Jedan od najtežih dana za Srbiju – tako sastanak sa zapadnom "petorkom" opisuje predsednik države, a Nebojša Čović kaže da je to nastavak ustaljene forme pritisaka međunarodnih izaslanika na Srbiju.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-6°C
07.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve