Vesti
09.06.2020. 15:21
Blic

Korona ušla na Kliniku za neurologiju u Nišu: Kažu da je sve pod kontrolom

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Na Klinici za neurologiju KC Niš prijavljena je intrahospitalna epidemija i preduzete su sve mere zaštite, nakon što je 5. juna potvrđen virus kod bolničarke i četvoro pacijenata na toj klinici, navodi su te zdravstvene ustanove, preneo je Blic.

U Kliničkom centru navode i da su svi radnici testirani, a oni koji su pozitivni premešteni su u kovid bolnicu, kao i da je urađena kompletna dezinfekcija prostora.

Epidemiolog Branislav Tiodorović kazao je da je, prema podacima koje ima, situacija na Klinici za neurologiju pod kontrolom.

Ističe da iako epidemija jenjava ne čudi da se otkrivaju oboleli zdravstveni radnici, kao i da apsolutno nema razloga za bilo kakvu zabrinutost, jer niko nigde, pa ni u Nišu, neće raditi sa pacijentima ako je zaražen.

“Mi nemamo pacijenata koji su zaraženi od strane osoblja tako da nema razoga za brigu. Ako je ceo KC ili najveći deo bio kovid bolnica, ti ljudi koji se sada vraćaju da rade moraju da se testiraju i Insitutut i KC moraju da kontrolišu situaciju i da testiraju po više puta. Onda se dešava da ima pozitivnih, a čim se to desi oni ne rade više i mora da budu 14 dana u karantinu i tek nakon dva negativna PCR testa da se vrate kao potpuno zdravi na posao”, objasnio je Tiodorović za Južne vesti.

Najavio je i da će danas u Kliničkom centru imati sastanak na kojem će ocenjivati celokupnu situaciju, a tada će se znati i tačan broj obolelih i napraviće se iscrpna analiza.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
04.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve