Vesti
26.12.2022. 14:22
Beta

Složni

Kurti, KFOR i Euleks: Ukloniti barikade na Kosovu

1
Izvor: Beta / AP / Marjan Vucetic

Premijer Kosova Aljbin Kurti razgovarao je u Prištini sa komandantom KFOR Anđelom Ristučijom i šefom misije Euleks Larsom Gunarom Vigemarkom a na sastanku je po navodima vlade Kosova, ocenjeno da ni na jednom putu ne treba da budu postavljene barikade.

Kako je saopšteno, sagovornici su povodom barikada koje su Srbi postavili na putevima na severu Kosova, zaključili da je potrebno "vratiti slobodu kretanja".

"Bilo je reči i o delovanju kriminalnih struktura na severu Kosova koje ozbiljno utiču na bezbednost u zemlji. Tokom sastanka dogovoreno je nastavak bliske medjuinstitucionalne saradnje i koordinacije delovanja, u službi mira i bezbednosti za sve građane Kosova, što je zajednički cilj i prioritet institucija Kosova, KFOR i Euleks", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je tokom razgovora istaknut "dokazani profesionalizam, razboritost i hrabrost kosovske policije u održavanju bezbednosti i javnog reda na celoj teritoriji Kosova".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kfor: "Istražujemo incident u Zubinom Potoku"
1

"Ostajemo budni"

26.12.2022. 11:46

Kfor: "Istražujemo incident u Zubinom Potoku"

Kfor je saopštio da istražuje incident koji se dogodio u Zubinom Potoku u neposrednoj blizini patrole NATO, u kome su kako su naveli učestvovale "nepoznate naoružane osobe u tom području".
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
13°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve