Vesti
05.10.2021. 00:06
Tanjug

Važno

Kosovo i nalepnice: Gde se mogu preuzeti i do kada

Kosovo, 4. 10. 2021.
Izvor: AP / Visar Kryeziu

Vlasnici automobila sa srpskim tablicama koji se već nalaze na teritoriji Kosova, imaju rok do petka 8. oktobra da preuzmu nalepnice kojima će prelepiti državne simbole, a isto važi za tablice sa oznakama kosovskih gradova koje izdaju organi Srbije, navode za Radio slobodna Evropa (RSE) iz ministarstva unutrašnjih poslova u Prištini.

Danas je počela realizacija sporazuma Beograda i Prištine o registarskim tablicama, koji je potpisan 30. septembra u Briselu posredstvom Evropske unije.

Jeta Telja, šefica kabineta i viša politička savetnica ministra unutrašnjih poslova Dželjalja Svečlje je za RSE istakla da će nakon 8. oktobra, u skladu sa zakonom, biti kažnjeni svi koji nemaju prelepljene državne simbole na srpskim registarskim tablicama.

Telja je objasnila da se bele nalepnice mogu preuzeti na nekom od 13 prelaza ili u centrima za registraciju vozila.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Jarinje i Brnjak: KFOR došao, ROSU se povlači
JARINJE, 2. 10. 2021.

Sever Kosova i Metohije

02.10.2021. 10:35

Jarinje i Brnjak: KFOR došao, ROSU se povlači

"Od 8.00 jutros počelo je povlačenje ROSU koji je protivpravno ušao na sever Kosova i Metohije. Došao je KFOR, koji ima mandat da bude tu, a naši ljudi će se povući sa puteva. Krenula je celokupna tranzicija, u prvoj smo fazi sprovođenja sporazuma iz Brisela, a u ponedeljak će se početi sa režimom nalepnica za tablice", rekao je za TV Prva direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve