Vesti
14.10.2023. 16:20
Beta

Policija saopštila

Oružje, eksplozivne naprave... na severu Kosova

1
Izvor: EPA / Georgi Licovski

Kosovska policija saopštila je da je tokom današnjih pretresa u Severnoj Mitrovici, Zvečanu i Banjskoj našla oružje, eksplozivne naprave i drugu opremu.

Zamenik direktora policije za region sever Veton Eljšani potvrdio je za medije da su pretresi izvršeni na sedam različitih lokacija na severu Kosova. 

"Pretresi su izvršeni na tri lokacije u Severnoj Mitrovici, tri u Zvečanu i jednoj u Banjskoj. U jednom podrumu u Severnoj Mitrovici, na mestu poznatom kao 'Tri solitera' policija je našla oružje, eksplozivne naprave i drugu opremu", rekao je Elšani.

Policija je tokom pretresa zaplenila 87 komada eksploziva TM 100, 3 ručna bacača raketa "zolja", jednu automatsku pušku AK-47, jednu protivpešadijsku minu tipa MRUD, 14 šaržera, municiju raznih kalibara, 63 električna detonatora i 23 mehanička.

Zapljeni su i ručna bomba M79, tri pakovanja fitilja za eksploziv, torbe, radio aparati, panciri, medicinska oprema, gas maske.

U zajedničkom saopštenju Specijalnog tužilaštva i policije Kosova navodi se da su pretresi izvršeni na osnovu rešenja suda.

U akcijama kontrole su učestvovali i zvaničnici Euleksa, dok su kod "Tri solitera" bile policijska i jedinica Kfor za deminiranje.

Policija je posle napada u selu Banjska 24. septembra, izvršila više pretresa na severu Kosova i našla veliku količinu oružja i municije. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"KFOR je sprečio eskalaciju situacije u Banjskoj"
kfor, kosovo

Zapovednik NATO

10.10.2023. 12:06

"KFOR je sprečio eskalaciju situacije u Banjskoj"

Zapovednik Komande združenih snaga NATO u Napulju admiral Stjuart Munš ocenio je u utorak da je prisustvo trupa KFOR 24. septembra, kada je došlo do oružanih sukoba Srba i kosovske policiju u selu Banjska, "pomoglo da se zaustavi dalja eskalacija situacije".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve