Vesti
04.07.2019. 17:13
Tanjug

"KRAĐA" VREMENA, DOMAĆI KANALI I ISELJAVANJE: Skupština nastavila rad

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Narodni poslanici nastavili su danas 12. vanredno zasedanje Skupštine Srbije na kojem će između ostalog nastaviti raspravu po amandmanima na Predlog zakon o komunalnoj policiji.

Na početku sednice poslanici, kao i svakog četvrtka, postavljaju pitanja Vladi Srbije. Iseljavanje, "krađa vremena" poslaničkim grupama, odgovori na postavljena pitanja, kao i vlasništvo N1, Nova S i Sportklub televizija, bile su teme u prvom delu današnje sednice.

Poslanik Aleksandar Stevanović uputio je pitanje Vladi Srbije kada će predložiti nacionalnu strategiju za sprečavanje iseljavanja, odnosno kako će se delovati u tim slučajevima, jer niko ne može iseljavanje da spreči.

Povezane vesti - Brnabić: Skandal što nema reakcija na sporazum

Šef poslaničke grupe Pokreta socijalista Đorđe Komlenski postavio je pitanje Vladi, Ministarstvu pravde, Ministarstvu unutrašnjih poslova, Ministrarstvu finansija i Ministarstvu kulture da li su N1, Nova S i Sport klub domaći kanali, da li su pribavili sva dokumenta, da li plaćaju nadoknade, kao i da li su poreski obveznici u Srbiji i da li izvršavaju svoje obaveze na vreme.

Komlenski je pitao i na koji način je REM utvrdio da su ta tri kanala strani kanali i da ne mogu da se emituju domaće reklame na njima.

Poslanica SRS Vjerica Radeta ukazala je na to da se poslanicima te poslaničke grupe "krade" vreme za izlaganje tokom sednica, i navela da su ustanovili da od ukupno 28 minuta 49 sekundi koliko vremena imaju, u četvrtak im je oduzeto nešto više od tri minuta, a u petak skoro dva minuta.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

 "To kada se prevede u procente onda je to oko 10 odsto", kazala je Radeta.

Dotakla se i odgovora na pitanja koje poslanici postavljaju utorkom i četvrtkom, i navela da SRS nije propustila nijedan utorak i četvrtak da ne postavi neko pitanje.

"Ali, pokazalo se da i predsednik Srbije i premijerka i ministri vređaju Skupštinu, omalovažavaju je i pokazuju da ih je briga šta se u Skupštini od njih traži", kazala je Radeta, navodeći da su u periodu od 3. juna 2016. do 28. juna 2019. godine, ukupno postavili 143 pitanja ili zahteva, a odgovor su dobili na 61 pitanje.

Poslanica Danica Bukvić navela je da je oblast demografija do skoro bila zanemarena u politici Srbije, ali da u mandatu sadašnje Vlade zauzima značajno mesto.

Povezane vesti - Što pre rešiti pitanje nametnutih taksi

Prema njenim rečima, u cilju poboljšanja demografske politike, Vlada je usvojila niz mera, a ministarku zaduženu za demografiju i populacionu politiku Slavicu Đukić Dejanović pitala je da li su u kreiranje populacione politike uključeni SANU, naučne institucije, medicinske i socijalne institucije...

Za ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Bukvić je imala pitanja da li postoje analize i istraživanja stanja u privrednom sektoru, imali slučajeva diskriminacija budućih majki ili samohranih roditelja i da li je poznato da su inspekcije rada preuzele mere protiv nesavesnih poslodavaca

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
13°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve