Vesti
01.06.2023. 16:19
R. E.

Osnovne i srednje škole

Vlada odlučila: Kraj školske godine u utorak, 6. juna

đaci, škola
Izvor: Shutterstock

Vlada Srbije je zbog tragedija koje su duboko pogodile čitavo društvo, donela odluku da se školska godina 2022/2023. završi 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji.

To znači da do tada treba da budu zaključene sve ocene, a škole mogu da nastave da rade do 20. juna, za učenike koji to žele, navodi se u saopštenju koje je preneo Tanjug.

Za one koji žele da rade do 20. juna u tom periodu mogu se realizovati dopunska, dodatna i pripremna nastava, nastava u prirodi, kao i drugi oblici obrazovno-vaspitnog rada, sa ciljem podsticanja socijalnih i emocionalnih veština učenika i aktivnosti na teme tolerancije, empatije, zajedništva, podrške i zahvalnosti.

Bitno je napomenuti da će svi učenici koji ne budu zadovoljni svojim uspehom, dobiti priliku da do 20. juna poprave ocene na lični zahtev.

Prema ranijem školskom kalendaru, školska godina za učenike od prvog do sedmog razreda osnovnih škola trebalo je da traje do 20. juna 2023. godine, a za učenike osmog razreda do 6. juna.

Kada se o srednjim školama radi, za učenike četvrtog razreda četvorogodišnjih stručnih škola i učenike trećeg razreda trogodišnjih stručnih škola poslednji dan škole bio je 30. maj, a 20. jun za učenike prvog, drugog i trećeg razreda gimnazija i četvorogodišnjih srednjih škola, kao i prvog i drugog razreda trogodišnjih stručnih škola.

Takođe u dokumentu Vlade Srbije navedeno je da Osnovna škola "Vladislav Ribnikar", u kojoj se dogodila tragedija, kada je učenik ubio devet đaka i čuvara škole, nastavlja da radi, s tim što je naložena rekonstrukcija, a posle rekonstrukcije napraviće se i memorijalni deo.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve