Vesti
28.05.2024. 14:22
R.E.

Beograd

Kreće uklanjanje splavova od Brankovog mosta ka Ušću

Ušće, splavovi
Izvor: Shutterstock

Aleksandar Šapić najavio je da ovog utorka kreće uklanjanje nelegalnih splavova od Brankovog mosta ka Ušću. 

"Mi smo u proteklih desetak dana govorili dosta o završetku uklanjanja nelegalnih splavova na Savskom šetalištu. Čekamo sad i postavljanje na izlicitirane pozicije 28 splavova koji su ostali i onda polako radimo projekat uređenja čitavog Savskog šetališta.

Krećemo danas sa uklanjanjem i splavova od Brankovog mosta ka Ušću. Ja sam odavno rekao tim ljudima da me uzmu za ozbiljno, pošto me mnogi nisu uzimali za ozbiljno, i da ne čekaju da im zakucamo na vrata. Danas ćemo zakucati i tamo na vrata splavova jer krećemo da ih uklanjamo. Da ne bude da im opet nisam rekao, pa da bude: 'Jao, majko, šta me snašlo?' Sve ste znali, decenijama ste koristili javnu površinu bez ikakvih papira, dozvola i plaćanja, imali ste priliku da licitirate za nove lokacije i u tom delu grada.

Deo od Brankovog mosta nizvodno ka Ušću mora da bude očišćen, da bi se video Kalemegdan, jer je to jedini deo odakle se Kalemegdanska tvrđava može videti sa obale reka", rekao je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
30°C
14.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve