Vesti
11.12.2021. 14:16
Tanjug

Ćuta se ne slaže s tim

Kreni-promeni: Ne nastavljamo proteste

protesti
Izvor: Ekspres/Marko Stevanović

Direktor organizacije "Kreni-Promeni" Savo Manojlović rekao je da odustaje od protesta, jer su dva zahteva ispunjena, kao i da ove subotes neće biti proslave na Trgu republike, jer druge organizacije koje su s njima učestvovale u blokadama žele da nastave proteste.

On je naveo da se ranije čuo sa predsednikom Aleksandrom Vučićem povodom zahteva zbog proteste prethodne dve subote i da je od njega tada dobio informaciju da će zahtevi biti usvojeni.

Manojlović je za "Juronjuz" rekao da je prvo imao ponude da se sastane sa nekim iz vlasti, ali da je odgovorio da to ne želi. 

"Onda me je u jednom momentu zvao predsednik Vučić i tada je rečeno da će biti usvojeni zahtevi i to je to", naveo je Manojlović.

Prema Manojlovićevim rečima, Vučić mu je rekao da su njihovi zahtevi "razumni", da je on to video, ali "da je ipak bilo preterivanje izlazak na auto-put ali da će usvojiti primedbe".

"Na kraju je pitao da li ću ja poštovati svoju javnu reč i ja sam rekao da ja poštujem svoju reč bez obzira gde je i kome dao", preneo je Manojlović.

Zahtevi Kreni-Promeni bili su da se povuče Zakon o eksproprijaciji, kao i da se izmeni Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi, što je realizovano.

Bez obzira na zvaničnu izjavu "Kreni-promeni", Ispred Sava centra se u subotu okupilo nekoliko desetina građana i aktivista, na poziv inicijative "Ekološki ustanak", koju predvodi Aleksandar Jovanović Ćuta. 

On je najavio da će okupljeni u 14 časova na sat vremena blokirati autoput E75 u Beogradu, na pitanje novinara da li je razočaran brojem okupljenih, optužio je pojedine medije da su došli sa lošom namerom.

On je ponovio da je osnovni zahtev protesta povlačenje i brisanje projekta Rio Tinta iz prostornog plana Loznice i zabrana eksploatacije litijuma na teritoriji čitave Srbije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić o zakonu o eksproprijaciji i protestima u Srbiji
Aleksandar Vučić

Predsednik

07.12.2021. 14:06

Vučić o zakonu o eksproprijaciji i protestima u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se traži način da se kompletan Zakon o eksproprijaciji stavi van snage i da to bude u skladu sa Ustavom Srbije.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve