Vesti
05.10.2023. 19:30
Beta

Granica Srbije i Kosova

Zašto su ambasador Hil i Emanuele Žofre išli na jug Srbije

kristofer hil, ata images, 27.3.2023
Izvor: ATAIMAGES / Amir Hamzagic

Američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil i šef delegacije EU u Srbiji Emanuele Žofre posetili su jug Srbije kako bi se detaljnije upoznali sa situacijiom u blizini adrministrativne linije Srbije i Kosova, potvrđeno je agenciji Beta u Ambasadi SAD.

"Ambasadori Hil i Žofre sastali su se na jugu Srbije sa srpskim ministrom odbrane Milošem Vučevićem i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem kako bi se, na njihov poziv, detaljnije upoznali sa situacijom u blizini granice Srbije i Kosova", navodi se u odgovoru Ambasade SAD.

SAD su prethodnih dana pozvale Beograd da smanji broj jedinica Vojske Srbije u blizini administrativne linije sa Kosovom koji je bio povećan nakon oružanog sukoba u selu Banjska.

I Ministrastvo odbrane Srbije je saopštilo da su Hil i Žofre "bili gosti potpredsednika Vlade i ministra odbrane Miloša Vučevića i načelnika Generalštaba Vojske Srbije, generala Milana Mojsilovića, prilikom kratke posete delu jedinica Vojske Srbije u širem rejonu Novog Pazara".

Oni su "tokom posete imali priliku da se uvere da jedinice Vojske Srbije na tom području realizuju isključivo svoje redovne zadatke", piše u saopštenju.

"Naglašavamo da tom prilikom niko od stranih državljana nije prevožen helikopterom Vojske Srbije", piše u saopštenju Ministarstva povodom ranijih nezvaničnih navoda da je ambasador SAD u Novi Pazar stigao helikopterom s ministrm Vučevićem.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Načelnik Generalštaba VS o stanju u kopnenoj zoni bezbednost
kosovo banjska EPA 26.09.2023.

Kosovo

04.10.2023. 07:32

Načelnik Generalštaba VS o stanju u kopnenoj zoni bezbednost

Načelnik Generalšaba Vojske Srbije Milan Mojsilović je rekao da je u kopnenoj zoni bezbednosti, uz administratitnu liniju s Kosovom "trenutno stanje vojnički stabilno, ali nepredvidljivo".
Close
Vremenska prognoza
few clouds
19°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve