Vesti
13.12.2023. 12:15

Kristofer Hil

"Ilon Mask će na Mars, ali mi ostajemo na Zemlji"

kristofer hil, ata images, 27.3.2023
Izvor: ATAIMAGES / Amir Hamzagic

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je u sredu u skupu "Svet u 2024. godini" u Beogradu da Srbi treba da shvate da im je sudbima u njihovim rukama, a ne u Vašingtonu, Briselu i Pekingu.

Naredna godina će takođe, naglasio je, biti "veoma, veoma" važna za sve koji žele da vide dalje proširenje Evropske unije i Srbiju na drugačijem mestu te dodao da u Briselu primećuje dobru volju.

"Za Srbiju je 2024. važna godina. Svi Srbi treba da shvate da njihova sudbina nije u Vašingtonu, Briselu, čak i Pekingu, sudbina Srba je u Srbima", rekao je Hil.

Pomenuvši Otvoreni Balkan, rekao je da njemu nije bitno kako će se model regionslne saradnje zvati već da ona postoji i da se razvija.

Rekao je da postoji šansa da se dijalog Beograda i Prištine da napreduje narednih meseci, te da i u tom smislu veruje da će naredna godina biti važna za Srbiju.

"Ilon Maks možda planira da se jednog dana preseli na Mars, ali mi ćemo morati da ostanemo na planeti Zemlji. Moramo da se ponašamo prema našem vazduhu, vodama, zemlji i jedni prema drugima sa poštovanjem", zaključio je Hil.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Hil: "Srbija da shvati, Kosovo je nezavisno, ali..."
Kristofer Hil, ATA, 12.10.2023.

Ambasador SAD u Srbiji

12.10.2023. 12:33

Hil: "Srbija da shvati, Kosovo je nezavisno, ali..."

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil je izjavio da bi "želeo da Srbija shvati i prizna da je Kosovo nezavisna država", ali je problem kompleksniji od toga.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
13°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve