Vesti
03.11.2021. 12:49
Tanjug

O izoru nove vlade

Krivokapić: Ucene teško podnosim

Zdravko Krivokapić
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić istakao je, povodom najave Demokratskog fronta da će insistirati na izboru nove vlade, da se radi o ucenama, a da ucene teško podnosi.

Krivokapić je, na pitanje za situaciju u Crnoj Gori gde Demokratski front zahteva novu vladu bez njega, naglasio da pitanje nove vlade i izbora traje od 4.decembra prošle godine.

"Ništa se od tada nije desilo. Ova vlada ima podršku sve do trenutka dok se nešto novo ne desi. Da bi se to nešto novo desilo potrebno je pokrenuti određene procedure. Za novu vladu i novog premijera treba da postoji saglasnsot 41 poslanika“, podsetio je on i dodao da ne zna da li će se tako nešto u skorije vreme desiti.

Ukazao je da je od početka stupanja na dužnost suočen sa opstrukcijom koja je neprirodna i neprimerana.

"Ako želimo da se igramo sa državom, ajmo da se igramo. Sa državom ne mogu da se igraju bilo koji političari bez obzira na bilo koju podršku imali. Narod Crne Gore je važniji od bilo kakve politike, a posebno pojedinačnih političkih lidera koji na taj način, zbog nevidljivosti poksusavaju da pokažu svoju moć“, poručio je on.

Zdravko Krivokapić
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Krivokapić je naglasio da je za Crnu Goru najvažnije da se da podrška u procesu koji je započela vlada, a to su tri projekta - Evropa sada, Evropa ovde i Crna Gora odmah.

"To je što građani očekuju. Voleo bih da volja građana bude preslikana i u ovoj vladi. U ovom trenutku to nije moguće jer bi dovelo do zamena, a ne do promena. Ja sam oduvek govorio "ne želim zamenu, već promenu, reformu", drugačiji pogled koji ćemo da imamo, a on može da se desi ako svako bude radio svoj posao", istakao je on.

Rekao je da nikome ne smeta da kada vlada predaje zakone skupštini oni budu tamo dorađeni kako bi bili na korist građana.

Ocenio je ucenom, to što se traži zamena vlade, dodajući da je njegov mentalitet takav da teško podnosi ucene.

"Spreman sam za bilo koji oblik saradnje, koja će doneti unapređenje rada vlade i državnih institucija, kako bi ih ojačali i učinili takvim da građani imaju benefite. Ne moram da budem premijer. Meni je titula profesora najmilija i nju ću imati do kraja života", kazao je on.
 

Krivokapić je preneo da je tržište tema, o kojima je razgovarao u Beogradu, ekonomska saradnja, da se ono što može da predstavlja sporne tačne ne dira, kako bi se unapredili odnosi u svakom pogledu i svakoj oblasti.

Brnabić je, na pitanje kada će u zvaničnu posetu Podgorici, rekla da još nema zvanični poziv, ali da će, kada ga dobije, uraditi sve da uskladi svoj kalendar da do posete dođe što pre.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zdravko Krivokapić u Beogradu: Nema antisrpske politike
Zdravko Krivokapić, 2. 11. 2021.

"Ne bavim se prošlošću"

02.11.2021. 19:25

Zdravko Krivokapić u Beogradu: Nema antisrpske politike

"Moj dolazak u Beograd treba da bude početak ili začetak nove putanje koja će biti obostrano korisni odnosi Srbije i Crne Gore i na blagostanje obe države", rekao je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić, koji boravi u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
17.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve