Vesti
04.09.2022. 12:05
Beta

Kosovo

Kurti: Očekujem da se Brnabić ne ponaša kao Petković

Kurti
Izvor: EPA / OLIVIER HOSLET

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da očekuje da se premijerka Srbije Ana Brnabić tokom posete Kosovu ne ponaša kao direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Petar Petković, koji kada posećuje Kosovo daje izjave koje izazivaju tenzije i podele.

Kurti je na konferenciji za novinare rekao da je zahtev za posetu Brnabić usledio nakon što je Vlada Kosova zatražila da se dozvoli poseta zamenika premijera Besnika Bisljimija i ministra prosvete Arberie Nagavci Preševu, Medveđi i Bujanovcu.

"Nadam se da će posete zvaničnika doprineti slobodi kretanja uopšte. Ali očekujem da gospođa Brnabić ne nastavi sa ponašanjem glavnog pregovarača Beograda koji je davao izjave koje vode podelama i koje su imale za cilj stvaranje tenzija", rekao je Kurti.
 

On je dodao da treba da se vlasti na Kosovu fokusiraju na bolji život svih građana i izrazio uverenje da je Vlada Kosova s njim kao premijerom za nepunih godinu i po dana uradila više od bilo koje prethodne vlade.
 

"Takođe u vezi sa zapošljavanjem lica iz nevećinskih zajednica. Ali i ovde imamo poteškoća. Zato što je zapošljavanje često išlo po predlozima političkih partija. Čak i u nevećinskim zajednicama spiskove zaposlenih u javnim ustanovama sastavljaju političke stranke. Nije lako da se praksa koja traje preko 20 godina promeni za manje od godinu i po dana", rekao je Kurti.
 

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
27.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve