Vesti
11.02.2020. 18:23
Tanjug

LAŽNA INFORMACIJA: Ratko Mladić nije preminuo

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Informacija o smrti Ratka Mladića koji je objavljena na navodnom Twitter nalogu ministarke spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Bisere Turković nije tačna, potvrđeno je u Hagu i iz Mladićeve porodice.

Ispostavilo se, međutim, da je nalog na Twitter-u na kojem je objavljeno da je Ratko Mladić preminuo zapravo lažni nalog koji je otvorio izvesni Tomazo Debenedeti.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je Tanjug da ga je upravnik pritvorske jedinice u Sheveningenu obavestio da su informacije o smrti Mladića lažne.

I Mladićev sin Darko rekao je Tanjugu da je sa ocem razgovarao pre pola sata i da je sve bilo normalno, dodajući da je Mladiću u pritvorsku posetu otišao njegov advokat.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
(AP Photo/Peter Dejong, Pool)

Lažnu vest o Mladićevoj smrti preneli su mnogi mediji u Srbiji i regionu, a objavljena je na navodnom Twitter nalogu ministarke spoljnih poslova BiH.

U tvitu se navodi da je nju ambasador BiH u Hagu obavestio o smrti Ratka Mladića, a da joj je tu vest potvrdio predsednik Međunarodnog suda pravde A.A. Jusuf.

Ratko Mladić je u pritvoru gde se priprema za početak žalbenog postupka, koji je najavljen za 17. i 18. mart. On je pred Haškim tribunalom prvostepeno osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve