Vesti
16.06.2021. 14:34
Tanjug

Čedomir Jovanović

Lider LDP tereti se za tri krivična dela

Čedomir Jovanović, 16. 6. 2021.
Izvor: EPA / SASA STANKOVIC

Treće osnovno javno tuzilastvo u Beogradu je nakon izvršenih provera, izdalo nalog policiji da se protiv lidera LDP-a Čedomira Jovanovića podnese krivična prijava zbog osnova sumnje da je izvršio tri krivična dela u vezi sa događajem kada je ostećen objekat brze hrane "Pončo" u Novom Beogradu.

Protiv Jovanovića će biti podneta krivična prijava za dva krivična dela iz Krivičnog zakonika: nasilničko ponašanje i uništenje i ostećenje tuđe stvari, kao i za krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti iz Zakona o javnom redu i miru, precizraju iz tužilaštva.

Reč je o događaju kada se Jovanović, 2. juna nešto pre 22 sata razbio staklo na lokalu "Pončo" gađajući izlog stolicom.

U izjavi za medije sledećeg jutra on je rekao da je do incidenta došlo pošto su ga napali članovi pripadnika navijačke grupe "Hijene".

Inače, protiv Jovanovića se pred Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu vodi i postupak povodom sumnji da je 18. jula 2020. teniskim reketom udario vlasnika centra za fizikalnu terapiju "Fizio centar".

U tom slučaju Jovanović se tereti za krivično delo lake telesne povrede, a saslušanje u tužilaštvu je zakazano za 25. jun.

(Kraj) mlj/

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Bacio sam stolicu u izlog, jer oni smo taj jezik razumeju"
mali-brejking-policija-foto-oksana-5.jpg

Jovanović o incidentu

03.06.2021. 10:32

"Bacio sam stolicu u izlog, jer oni smo taj jezik razumeju"

Lider LDP Čedomir Jovanović rekao je da je u sredu uveče nakon incidenta ispred jednog restorana brze hrane na Novom Beogradu otišao u policiju i da bi dao izjavu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
36°C
01.08.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve