Vesti
24.03.2021. 14:22
Tanjug

LONČAR: Bolnice popunjene 90 odsto, nema govora o popuštanju mera

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Bolnički kapaciteti su trenutno popunjeni 90 odsto, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar i naveo da u ovom trenutku ne može biti reči ni o kakvom popuštanju mera.

Lončar je novinarima posle sastankom sa crnogorskom koleginicom Jelenom Borovinić Bojović, rekao da zdravstveni sistem za sada uspeva da sve kovid pozitivne pacijente, kojima je potrebno bolničko lečenje, hospitalizuje.

"Nije lako ni za jedan sistem da to izdrži", rekao je Lončar i naveo da imamo ozbiljan problem sa britanskim sojem koji se mnogo brže širi i njegove koncentracije u vazduhu su mnogo veće, izaziva teže kliničke slike, pa je sve više zaraženih mladih ljudi.

Poručio je da je jedini način za smirivanje situacije uz poštovanje svih mera, prekid kontakata i vakcinacija.

On je rekao da mere ostaju na snazui do daljegi i da se o njihovom ublažavanju može govoriti tek kada daju rezultat.

Povezane vesti - VESIĆ: U ponedeljak o otvaranju ugostiteljskih objekata i tržnih centara

Na sednici Kriznog štaba bilo je reči i o uslovima za ulazak u Srbiju, a Lončar kaže da se izašlo u susret prvenstveno građanima Srbije i da je omogućen ulazak u zemlju potpuno vakcinisanim bez PCR testa, i naveo da je do sada više od dva miliona u Srbiji vakcinisano, od kojih je više od 800.000 revakcinisanih.

Objasnio je da se to odnosi na to da je građanin primio dve doze vakcine, odnosno jednu dozu Astrazeneke, i naveo da će ulazak biti omogućen i sa negativnim PCR testom.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
fog
14°C
04.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve