Vesti
19.02.2021. 17:09
Tanjug

LONČAR: Ustupićemo informacioni sistem za vakcinaciju Srpskoj

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U Srbiji je do sada vakcinisano oko 5.000 zdravstvenih radnika iz Republike Srpske, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodaje da će Srbija ustupiti informacioni sistem za vakcinaciju Srpskoj, da bi mogli da ga koriste kada budu imali dovoljno cepiva.

Lončar je, nakon sastanka sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite RS Alenom Šeranićem, rekao da proces vakcinacije zdravstvenih radnika iz RS u Lozniči, Šapcu, Sremskoj Mitrovici teče odlično i da će nadležni iz Srpske odrediti dalje prioritete koji će dolaziti i koji će biti vakcinisani.

"Dogovoreno je dalja saradnja oko organizacije procesa vakcinacije koje je Srbija prošla, a za koje se priprema RS. Dogovorena je saradnja sa Institutom Batut, Agencijom za lekove i medicinska sredstva", rekao je Lončar.

Povezane vesti - U Srbiji više od milion vakcinisanih

On je naveo da je cilj da RS pripremu za masovnu vakcinaciju organizuje što brže i bez poteškoća, da je dogovoreno sa predstavnicima Vlade Srbije da se ustupi informacioni sistem koji Srbija koristi kada budu imali dovoljno vakcina.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić zahvalio se predsedniku Srbije, premijerki i ministru zdravlja što su omogućili vakcinaciju zdravstvenih radnika iz Srpske u Srbiji.

"Tu smo da sagledamo kako je Srbija organizovala masovnu vakcinaciju - mislim na informacioni sistem, ljudske resurse", rekao je Šeranić.

On je naveo da se razgovaralo i o nadzoru nad zaraznim bolestima, praćenju neželjenog dejstva vakcina, ali i donacijama koje je do sada Srbija uputila u RS i kako se koriste.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
11°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve