Vesti
06.05.2023. 11:39
R.E.

Beograd

Poznato gde će završiti Dončićev novac za pomoć posle tragedije

Luka Dončić
Izvor: EPA / DAVID SWANSON

Luka Dončić je još jednom pokazao da nije samo veliki sportista, već i veliki čovek.

Njegova želja, da uplati novac za sahrane svih poginulih tokom masovne pucnjave u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", ganula je mnoge. 

Međutim, Beograd je odbio njegov zahtev iz razloga što je grad odlučio da plati sve troškove, a novac koji je Dončić želeo da uplati završiće u humanitarne svrhe

"Grad Beograd zahvaljuje porodici Dončić na izrazima saučešća i javno izrečenoj želji da snosi troškove sahrane poginulih đaka OŠ "Vladislav Ribnikar". Obaveštavamo javnost da je Grad Beograd, od momenta kada je gradonačelnik najavio svaku vrstu pomoći porodicama stradalih, u komunikaciji sa njima i jedna od prvih stvari koja je dogovorena jesu pokrivanje svih troškova i organizacije sahrana, kao i da nadležne službe već pripremaju organizacione detalje u vezi sa sahranom. Naravno, kako smo i najavili, porodice stradalih će dobiti i druge vidove pomoći od svog grada, a ovo je samo prva u nizu", poručio je Nikodijević, predsednik Skupštine Grada Beograda.
 

Taj novac će biti usmeren za psihološku pomoć i savetovališta svima koji moraju da prebrode ovu tragediju i potrude se da život vrate u normalan tok.

"Istovremeno, Grad Beograd zahvaljuje svim ljudima dobre volje, pojedincima i ustanovama iz Srbije i čitavog regiona, koji su uputili izraze iskrenog saučešća na adresu Skupštine Grada Beograda. Molimo sve dobrotvore koji su iskazali želju da pomognu, da usmere svoje donacije ka humanitarnim ustanovama u sistemu socijalne zaštite Grada Beograda. O svim daljim aktivnostima rukovodstvo Grada Beograda obaveštavaće građane redovno."

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šapić pozvao građane da ispred Starog dvora zapale sveće stradalima
1

Gradonačelnik Beograda

05.05.2023. 18:42

Šapić pozvao građane da ispred Starog dvora zapale sveće stradalima

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić pozvao je građane da danas od 18.00 dođu ispred Starog dvora i odaju počast ubijenima u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, Smederevu i Mladenovcu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve