Vesti
01.02.2021. 17:12
Tanjug

MAKRON VUČIĆU: Imate prijatelja u Parizu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Francuske Emanuel Makron istakao je da bilateralni donosi Srbije i Francuske napreduju, da je Srbija partner njegovoj zemlji i da želi da Francuska bude prisutnija i nastavi da investira u Srbiju.

"Naši bilateralno odnosi napreduju", rekao je Makron i konstotovao da je tome doprinela i njegova poseta iz jula 2019. godine.

Kako je rekao, ubrzan je razvoj projekta izgradnje metroa u Beogradu, za koji fransuske kompanije rade studiju izvodljivosti, kako bi se 2028. godine Beograđani vozili metroom.

Uz to, podsetio je da je francuski "Vansi" koncesionar aerodroma "Nikola Tesla", dok kompanija Suez vodi projekat za deponiju Vinča.

"Srbija je partner. Napredujemo po ekonomskim pitanjima i želim da Francuska bude prisutnija i da nastasvi da investira", rekao je Makron.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/IAN LANGSDON

On je naveo da bi želeo i da Francuska i EU budu prisutnije i pomognu po pitanju vakcina protiv koronavirusa.

"Podržavam vaše angažman i učinićemo sve što možemo da budemo uz vas, građane Srbije, i celog regiona", rekao je Makron.

Kako je istakao, reč je o trci sa virusom, a Srbija i predsednik Vučić su to izveli sa puno odgovornosti, što, kaže, mora da naglasi i da pozdravi.

"Mi, kao Evropljani moramo da budemo efikansiji po tom pitanju. Znam da je to želja i kancelarke Merkel i predsednice EK fon der Lajen. Nastavićemo sledećih nedelja i meseci da ubrzavamo stvari, za naše građane, ali i da pomognemo prijateljima", rekao je Makron.

Predsednik Fransuke se na kraju obratio Vučiću sa "dragi prijatelju", rekavši da mu je drago što je danas u Parizu.

"Znate da ovde imate narod koji voli vas narod, istorija je to pokazala. Imate prijatelja u Parizu", poručio je Makron.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve