Vesti
25.05.2021. 10:04
R.E.

Srećno!

Mali Gavrilo otputovao na lečenje

beba
Izvor: Shutterstock

Osmomesečni Gavrilo Ðurđević iz Kragujevca, koji boluje od spinalne mišićne atrofije, otputovao je na lečenje u Mađarsku, saopšteno je na Instagram i Twitter nalogu ''Za Gavrilovu pobedu''.

Humanitarnim akcijama prikupljeno je 2.132.000 evra, što je dovoljno da se pokrije genska terapija najskupljim lekom na svetu, zolgensmom, za analize pre i posle primanja tog leka, kao i doziranje steroidima. Ostatak troškova snosiće država.

"Ostatak novca od 370.000 evra snosiće Ministarstvo zdravlja, koje će uplaćivati novac preko predračuna. Ovo je usmeno obećanje dato porodici, sa kojim se ova akcija završava", ističe se u objavi.

Gavrilovi roditelji zahvalili su svima koji su im pomogli tokom ovog perioda.
 

"Hvala vam od srca, dragi naši ljudi. Uneli ste nam sreću i nadu da može biti bolje i da sa ovim prvim korakom, nastavimo dalje i borimo se za Gavrila", naveli su.
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Obezbeđena sredstva za lečenje malog Gavrila
Novac,evri

Pomogli i zatvorenici

24.05.2021. 14:12

Obezbeđena sredstva za lečenje malog Gavrila

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da obezbeđena nedostajuća sredstva za lečenje malog Gavrila Ðurđevića koji boluje od spinalne mišićne atrofije. Sredstva će biti na raspolaganju porodici odmah, kako bi se Gavrilo što pre uputio na lečenje.
Close
Vremenska prognoza
shower rain
14°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve