Vesti
21.12.2020. 17:27
Tanjug

MALI: U januaru sporazum za izgradnju metroa

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Izgradnja beogradskog metroa je apsolutni prioritet, a u drugoj polovini januara će biti potpisan Sporazum o razumevanju između Vlade Srbije, Beograda, kineske i francuske strane, kojim će se prvi put ozvaničiti saradnja francuskih i kineskih kompanija na ovom projektu, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

On je prvom sastanku radne grupe za realizaciju projekta "Izgradnja beogradskog metroa", kome je prisustvao i ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Tomislav Momirović, naveo da će posle sporazuma, srpska delegacija posetiti francusku kompaniju Alstom.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/TARA RADOVANOVIC /bs

Delagaciji će tamo biti predstavljena rešenja za dizajn vagona.

Prema postojećim dogovorima, francuska strana će biti zadužena za elektromehaniku, dok će se kineska baviti građevinskim radovima na izgradnji metroa.

Povezane vesti - MALI: Frilenseri nisu u radnom odnosu, gastarbajteri jesu

Mali je na sastanku istakao da se decenijama unazad pričalo o ovom projektu, ali da niko nikada ništa konkretno nije uradio.

Dodao je da je sada prilika da se sprovede istorijski važna stvar za grad Beograd, upravo kao što je urađeno i sa projektom Beograd na vodi.

Ministar finansija Siniša Mali je pre nekoliko nedelja potpisao Sporazuma o saradnji u oblasti sprovođenja prioritetnih projekata u Srbiji sa francuskim ministrom za spoljnu trgovinu Frankom Riesterom.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
19.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve