Vesti
25.09.2023. 15:04
R.E.

Saopštenje iz Dečana

Kada se vraćaju kući poklonici iz Banjske

manastir decani epa 25.09.2023.
Izvor: EPA / VALDRIN XHEMAJ

Iz Manastira Visoki Dečani u ponedeljak tokom dana objavljeno je saopštenje koje upozorava na zlonamerno plasiranje lažnih vesti, posebno u kosovskim medijima, nakon sukoba u selu Banjska. U objavi se ističe i da će se poklonici iz Novog Sada tokom dana vratiti kući.

"Došlo je do niza dezinformacija i lažnih vesti koje se, posebno u kosovskim medijima, šire o tragičnim događajima na KiM", navodi se u saopštenju manastira, objavljenom na Fejsbuku.

Iz Manastira Visoki Dečani ističu da su međunarodni predstavnici potvrdili da je kosovska policija, posle pretrage, juče popodne našla oružje samo u napuštenim vozilima, a da ga unutar manastira i njegovih objekata nije bilo.

 

"Crkva nije imala nikakve veze sa ovim tragičnim događajima, a monasi i hodočasnici su se samo našli u unakrsnoj vatri", navode iz manastira i dodaju da se očekuje da će se poklonici iz Novog Sada u ponedeljak vratiti kući.

"Naši monasi i hodočasnici u manastiru Banjska, gde je naoružana grupa ušla silom bežeći od policije i pružila otpor, bili su izloženi direktnoj opasnosti za svoju bezbednost i zaslužuju solidarnost i poštovanje", dodaje manastir. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ulaz u Banjsku i dalje zabranjen
1

Kosovo

25.09.2023. 08:32

Ulaz u Banjsku i dalje zabranjen

U selo Banjska u opštini Zvečan, na severu KiM, ovogponedeljka se i dalje ne može ući ni izaći, nakon što je u nedelju, posle pokušaja Srba da blokiraju put u tom selu, došlo do sukoba u kojem je poginulo troje Srba i jedan pripadnik tzv. kosovske policije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve