Vesti
16.01.2024. 19:43

Srbija protiv nasilja

Marinika Tepić o tome da li će nastaviti sa štrajkom glađu

Marinika Tepić
Izvor: ATAIMAGES / A.H.

Nosilac liste "Srbija protiv nasilja" Marinika Tepić izjavila je u Beogradu da ona i drugi kandidati sa te liste neće nastavljati štrajk glađu u zgradi Republičke izborne komisije (RIK), jer su, kako je navela, ispunili svoj cilj.

"Danas ne samo Evropa, nego cela planeta zna da smo uhvatili lopove u krađi", rekla je Tepić na protestu te izborne liste ispred zgrade RIK-a, pokazujući ka zgradi Predsedništva Srbije, koja se nalazi preko puta.
 

Navela je da sutra ipak počinje rasprava u Evropskom parlamentu o "pokradenim izborima u Srbiji".

"To je ono zašto smo mi štrajkovali glađu u RIK-u. Nismo se obraćali ovoj kukavici, nego Evropi i međunarodnoj zajednici da pokažemo šta se dešava sa našim životima i našim izborima", kazala je ona.

Za dve nedelje, kako je dodala, Evropski parlament će usvojiti i rezoluciju o izborima "pre nego što lopovi uhvaćeni u krađi uspeju da konstituišu republički i gradski parlament".

Srbija protiv nasilja
Izvor: ATAIMAGES / A.H.

Prema njenim rečima, vlast je uspela da sve pripremi za izbore 17. decembra, "ali ne bi to radila da je sigurna da može da pobedi na poštim izborima".

"Ljudi, oni su uplašeni i znaju da bi izgubili izbore da su oni fer i pošteni", rekla je Tepić, ponavljajući zahtev za ponavljanjem izbora, ali pod novim izbornim uslovima.
 

Navela je da je predsednička inauguracija Aleksandra Vučića održana četiri meseca pre nego što je ubijen srpski političar sa Kosova Oliver Ivanović, čija se šesta godišnjica smrti obeležava na današnjem protestu.

"To je ono što je obeležilo početak njegove vlasti i što će nadam se označiti njen kraj", kazala je Tepić.

Kako je ranije najavljeno, građani su se nakon skupa ispred RIK-a uputili ka crkvi Svetog Marka u komemorativnoj koloni, gde će paliti sveće povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
05.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve