Vesti
21.09.2019. 15:15
Tanjug

"MASKE SU PALE" Čanak: Bojkotom protiv rešavanja kosovskog pitanja

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Liga socijaldemokrata Vojvodine ocenila je danas da pojedine partije iz samoproglašene "prave opozicije" zagovaraju bojkot izbora kako bi sprečile svaki nagoveštaj rešavanja kosovskog pitanja i tako onemogućile da Srbija konačno krene putem evroatlantskih integracija.

"Maske su pale, kada je u pitanju Narodna stranka i njen lider Vuk Jeremić, koji je juče, povodom rešavanja pitanja Kosova, rekao da mora da se spreči plan priznanja Kosova kao nezavisne države", istakao je lider LSV Nenad Čanak u saopštenju.

On se pozvao na Jeremićevu izjavu da je najbolji način da se to spreči bojkotovanje izbore, jer će biti nelegitimne sve odluke tako uspostavljenih organa.

Pročitajte još - INTERVJU NENAD ČANAK: Proglasimo pobedu na Kosovu i bežimo

On navodi i da LSV nije iznenađena ovakvom Jeremićevom izjavom, ukazujući na njegov angažman na mestu ministra spoljnih poslova, a potom i njegovih aktivnosti na mestu predsedavajućeg Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

"Dobro se sećamo alkoholisanog Jeremića sa šajkačom i četničkom kokardom na glavi, dobro se sećamo Jeremića koji je, svesno provocirajući potomke žrtava ratova iz devedesetih godina prošlog veka, u zgradi Ujedinjenih nacija pravio četničku žurku", naveo je Čanak.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Prema njegovim rečima, militantni velikosrpski nacionalizam uzrok je civilizacijske propasti u koju srlja društvo u Srbiji, jer ne želi da se odrekne mitomanskih snova.

Povezane vesti - Ðilas: Naš plan za Kosovo je da Vučića nema na vlasti

On kaže i da LSV nikada neće podržati one koji bi nacionalizam SNS da pobede još gorim nacionalizmom.

Čanak je zapitao i u čijem interesu radi Jeremić, navodeći da je zagovaranje statusa kvo za Kosovo politika koja ide na ruku onim svetskim centrima kojima je u interesu stalno proizvođenje konflikata i podržavanje desnice i ultradesnice širom Evrope.

"Da li je Jeremiću i njegovim bojkotaškim partnerima glavni grad Srbije Beograd ili Moskva", zapitao je Čanak i ocenio da "Savez za Srbiju sve očiglednije dokazuje da je u stvari Savez za veliku Srbiju pod ruskim patronatom".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
8°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve