Vesti
14.02.2022. 13:32
Tanjug

Aleksandar Vučić

"Mešao sam se u izbor prvih 20 imena na listi"

Aleksandar Vučić
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je da se ''mešao'' u to ko će se naći među prvih 20 imena na izbornoj listi SNS na parlamentarnim izborima, a da je 170 lokalnih stranačkih odbora dalo svoje predloge.

''Mešao sam se u izbor prvih 20 imena na listu, i to je jedino što sam na Predsedništvu pročitao. Kad kažem mešao, to znači da sam razgovarao sa ljudima u Predsedništvu i molio da tako izgleda'', rekao je Vučić novinarima na pitanje kako je odlučivao ko će biti na listi SNS na parlamentarnim izborima i da li će se na listi naći Marko Atlagić, Marijan Rističević, Nebojša Bakarec.

Vučić je kazao da je 170 lokalnih stranačkih odbora dalo svoje predloge za listu, kao i koalicioni partneri.

''To tako funkcioniše kod nas, u organizacijama demokratske orijentacije'', rekao je Vučić u Mačvanskom Prnjavoru gde je prisustvovao ceremoniji povodom početka izgradnje brze saobraćajnice Šabac - Loznica, koja je deo projekta Ruma-Šabac-Loznica.

Naveo je da opoziciji i pojedinim medijima ne odgovara da se govori o ličnostima koje su na listi SNS kao što su Jelena Begović, najpriznatiji genetičar i molekuralni biolog u našoj zemlji, matematičar i najcitiraniji srpski naučnik posle Milutina Milankovića, Stojan Radenović koji nas, kako kažem, drži na Šangajskoj listi ili Dana Grujičić, legendarni lekar koja je spasavala stotine života ljudi.

''Što bi vam odgovaralo da se priča i o Mariji Zdravković, koja je takođe na listi, a koja je spasila hiljade života, o Lazaru Ristovski ili mnogi sportistima koji su na našoj listi, nego biste da govorite o onome od čega biste vi da pravite kampanju'',zapitao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić: "Srbija neće u NATO"
NATO

Vojno neutralna zemlja

12.02.2022. 13:12

Vučić: "Srbija neće u NATO"

Srbija je vojno neutralna zemlja i neće ući u NATO, jer je naš izbor slobodatski i put samostalnosti, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući na televiziji Prva.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve