Vesti
17.01.2021. 16:21
Tanjug

MIHAJLOVIĆ: Hvala glumici na hrabrosti da prijavi nasilnika

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ispovest glumice Milene Radulović pokazuje koliko je seksualno nasilje prisutno u našem društvu, ali i koliko ga je teško primetiti i prijaviti, jer je perfidno i podmuklo, izjavila je danas predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović koja je glumici zahvalila na hrabrosti da prijavi nasilnika.

Mihajlović je, reagujući na vest o hapšenju Mike Aleksića, vlasnika poznate škole glume, rekla da te pojave treba da nas navedu da se zapitamo u kakvom društvu živimo i šta možemo da uradimo da ono bude bolje mesto za život naše dece.

Povezane vesti - Miroslav Mika Aleksić uhapšen zbog optužbe za silovanje

U saopštenju dostavljenom medijima, Mihajlović je navela da nas vest o tome da su mlade devojke godinama bile silovane i seksualno uznemiravane u jednoj poznatoj i priznatoj školi glume ne sme ostavi ravnodušnim.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ bk

"Hvala Mileni i drugim devojkama koje su smogle hrabrosti da progovore. Ohrabrujem svaku ženu da nasilnika prijavi, jer nisu same u tom paklu. Tužilaštvo i druge nadležne institucije su tu da odrade svoj deo posla i drago mi je da je proces već pokrenut. Niko nije toliko moćan da za svoja sramna nedela ne odgovara", navela je Mihajlović.

Uverena je, dodaje, da će primer tih devojaka biti podstrek i drugim ženama sa, nažalost sličnim iskustvom, da podignu svoj glas, da nasilnici budu kažnjeni.

"A da mi kao roditelji, odrasli, zreli ljudi pomognemo da naša deca žive u bezbednijoj i sigurnijoj sredini", rekla je Mihajlović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve