Vesti
04.05.2021. 11:33
Tanjug

Ništa novo

Milanović i Plenković u "klinču"

Hrvatski premijer i hrvatski predsednik
Izvor: EPA/ ANTONIO BAT

Hrvatski premijer i predsednik Andrej Plenković i Zoran Milanović ponovo su ušli u raspravu putem medija, a povod je bio antisrpski incident u Borovom selu.

Plenković je, komentarišući izjavu Milanovića o tom incidentu, rekao da hrvatska policija nije ni Plenkovićeva, pa ni Pupovčeva, niti je Hrvatska vojska Milanovićeva, preneli su sinoć hrvatski mediji.

On je nakon zajedničke sednice Predsedništva i Nacionalnog veća HDZ-a rekao da je osuđen incident u Borovu gde je grupa navijača vikala "Ubij Srbina" i "Srbe ćemo klati".

"Policija je preduzela aktivnosti. To je nedopustivo i neprimereno, osuđujemo to ponašanje. Ono što govori Milanović je na tragu onog što govori o vojsci. Policija nije Plenkovićeva ili Pupovčeva, kao što vojska nije Milanovićeva", rekao je Plenković.

Zoran Milanović predsednik Hrvatske
Izvor: EPA/ANTONIO BAT

Milanović je reagovao na svom Fejsbuk nalogu navodeći da je Plenković "napokon rekao i jednu istinu".

"Napokon je Plenković rekao i jednu istinu: da, vojska je NAŠA, to je Hrvatska vojska. Tu je da čuva celovitost i suverenitet naše države i kao vrhovni komandant učiniću sve da ostane hrvatska, ponosna i profesionalna, iznad svake politike. I tu staje sva istina iz Plenkovićevih usta", napisao je Milanović.

Dodao je da ulicama ne patrolira hrvatska vojska, već policija, koja je pod upravom Plenkovića i njegovog ministra.

Naveo je i da je za njih "sramotni događaj u Borovu selu prepodne bio kršenje javnog reda i mira, a popodne postao javno podsticanje na nasilje i mržnju".

"Sva odgovornost za (ne)postupanje policije u Borovu selu vodi do Vlade kojom ravnaju Plenković i Pupovac, umesto da policiju puste da radi svoj posao po zakonu i bude NAŠA", zaključio je Milanović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
03.03.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve