Vesti
02.03.2023. 18:25
Beta

Kancelarija za KiM

Vlada Srbije dala garancije za Trajkovića i Adžića

kosovo, priština
Izvor: Shutterstock

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je dostavila misiji Euleksa u Prištini garancije Vlade Srbije kojima se traži da se uhapšenim Srbima Miljanu Adžiću i Slađanu Trajkoviću omogući da se do okončanja postupka brane za slobode.

U saopštenju je navedeno da je Vlada Srbije "zaključkom dala državne garancije da će Adžić i Trajković biti dostupni Euleks misiji tokom celog trajanja postupaka, ukoliko se oni privremeno oslobode iz sudskog pritvora u Podujevu i omogući im se da se brane sa slobode".

Kancelarija je dodala da će "sa ovim državnim garancijama" upoznati i ostale međunarodne misije koje funkcionišu na Kosovu.

Adžić je uhapšen 9. decembra, a Trajković 15 decembra prošle godine, na prelazu Jarinje.

U saopštenju je ocenjeno da je njihovo hapšenje "politički motivisano kao vid terora institucija u Prištini" nad Srbima na Kosovu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Eskobar: "Srbija i Kosovo treba i da primene potpisano"
Kosovo

"Težak rad pred svima"

01.03.2023. 10:54

Eskobar: "Srbija i Kosovo treba i da primene potpisano"

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, koji je prisustvovao sastancima lidera Srbije i Kosova i zvaničnika EU u Briselu, potvrdio je da su se lideri saglasili da krenu napred u dijalogu u skladu sa evropskim predlogom", ali upozorava da tek predstoji "težak rad na implementaciji" onoga sa čime su se dve strane saglasile, prenosi Glas Amerike.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve