Vesti
11.01.2024. 09:31
Beta

Miloš Vučević

Ministar odbrane o Kosovu: "Nisam optimista..."

1
Izvor: ATAIMAGES / M.A.

Ministar odbrane Miloš Vučević ocenio je da nije optimističan da će Beograd i Priština postići dogovor o Kosovu i Metohiji do kraja godine.

Vučić je rekao da bi voleo da ga vreme demantuje po tom pitanju.

"Nažalost, realnost je da će se pritisci na Srbe na Kosovu i Metohiji nastaviti, šalje se poruka da Srbi nisu poželjni na mestima gde vekovima žive. A nastaviće se pritisci i na Srbiju i po pitanju Kosova i po pitanju sankcija Rusiji", rekao je Vučević za RTS.

Vučević je ocenio da poneke članice NATO podržavaju naoružavanje kosovskih bezbednosnih snaga, ali da ta informacija još uvek nije javna.

"Pokušavaju da srpsku imovinu prebace na Prištinu, to je jedinstvena agenda Aljbina Kurtija da Zajednica srpskih opština ostane bez ičega. Da se pleni imovina Srbije i srpske zajednice, kao i imovina Srpske pravoslavne crkve, žele da nas isčupaju iz korena, da pokažu da mi tu ne pripadamo. A ima nekad tu i prećutne saglasti međunarodne zajednice, da Priština nastavi tako da se ponaša", naveo je ministar odbrane Srbije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Hil o dijalogu Beograda i Prištine: "Na stolu nije priznanje"
Kosovo

Ambasador SAD

08.12.2023. 14:46

Hil o dijalogu Beograda i Prištine: "Na stolu nije priznanje"

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je da evropski zvaničnici insistiraju na normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, a ne na uzajamnom priznanju, navodeći da se ono ne nalazi na stolu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve