Vesti
21.08.2023. 22:13
Beta

Ministarstvo prosvete

Poznata sudbina škole "Vladislav Ribnikar"

Vladislav Ribnikar
Izvor: ATAIMAGES / Milos Tesic

Ministartvo prosvete uputilo je školi "Vladislav Ribnikar" Zaključak vlade Srbije u kojem se predviđa da ta ogledna osnovna škola nastavlja da radi, s tim da će biti rekonstruisana i određuje da će se koristiti samo ulaz iz Ulice Svetozara Markovića.

U dopisu je navedeno da će rekonstrukcija škole obuhvatiti i memorijalni centar.

Ministartvo je u dopisu u koji je agencija Beta imala uvid, obavezalo školu da "zbog realizacije pripremnih radnji i u cilju sprovođenja zaključka vlade" ne koristi ulaz u školu i školske prostorije iz Ulice Kralja Milutina gde je planiran memorijalni centar.

"Za sve aktivnosti koje prate organizaciju početka školske 2023-24 godine kao i rad tokom godine škola koristi ulaz iz Ulice Svetozara Markovića", navelo je ministarstvo uz napomenu da se navedene odredbe primene "odmah po dobijanju".
 

U OŠ "Vladislav Ribnikar" 3. maja ove godine dogodio se nezapamćeni zločin kada je učenik škole pištoljem ubio devetoro dece i školskog čuvara.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Milatović položio venac ispred škole "Vladislav Ribnikar" i na Avali
1

Odata pošta

10.07.2023. 20:35

Milatović položio venac ispred škole "Vladislav Ribnikar" i na Avali

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović položio je venac ispred ulaza u beogradsku Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar" u kojoj su početkom maja ubijeni devetoro đaka i radnik obezbeđenja.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve