Vesti
17.09.2021. 11:46
Tanjug

Goran Vesić

Minja Subota dobija ulicu u Beogradu

Minja Subota
Izvor: Marko Stevanović

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić poručio je da će se Grad Beograd odužiti Minji Suboti najpre sahranom u Aleji zaslužnih građana, a potom i trajnim sećanjem - ulicom za tri godine i negovanjem trajnog sećanja u Dečijem kulturnim centrom koji je Subota vodio do odlaska u bolnicu.

"Počivaj u miru Minja. Mnogo si se namučio poslednjih godina, ali nisi dao da se to primeti. Ti si učio nas, a sada je red da se mi odužimo tebi", napisao je Vesić na svom Fejsbuku povodom vesti da je Subota preminuo u 82 godini.

On je podsetio da su svi rasli uz "našeg Minju", koji nas je učio da budemo dobri ljudi i da razumemo svet.

"Minja koji je uvek bio vedar i nasmejan i kada se borio sa teškom, podmuklom i opakom bolešću. Kada bi neko pomenuo Minju Subotu svi, stariji ili mlađi Beograđani, odmah pomisle na ''Muzički tobogan'', emisiju detinjstva svakoga od nas. Minja je obeležio uspešne decenije tadašnje Televizije Beograd. Bio je inženjer elektrotehnike. Bio je uspešni muzičar, pevač, kompozitor, kantautor, scenarista i tvorac mnogobrojnih emisija na radiju i televiziji. Mnogo je voleo decu. Stvarajući i komponujući za najmlađe ostao je dete u duši", napisao je Vesić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Preminuo Minja Subota
Minja Subota

U 82 godini

17.09.2021. 09:57

Preminuo Minja Subota

Poznati radijski i televizijski voditelj Milan Minja Subota (1938-2021), autor čuvene emisije "Muzički tobogan", preminuo je u 82. godini od teške bolesti, a za sobom je ostavio veoma bogatu i plodnu karijeru svestranog autora, koji je uglavnom komponovao muziku za decu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve