Vesti
25.11.2023. 14:40
Beta

AMSS upozorava

Moguć sneg na sledećim putevima u Srbiji

sneg na putu
Izvor: Shutterstock

Auto-moto savez Srbije (AMSS) saopštio je da snega može biti na putevima na jugozapadu, jugoistoku i istoku Srbije, posebno u planinskim predelima, zbog čega je obavezna upotreba zimskih guma i opreme.

Prema informacijama zimske službe JP "Putevi Srbije", u toku su preventivne intervencije putara jer se tokom dana očekuje sneg na području Užica, Zlatibora, Bajine Bašte, Nove Varoši, Prijepolja, Kruševca, Zaječara, Niša i Vranja.

Snežne padavine na putevima Sjenice, Ivanjice, na prilazima Kopaoniku i u višim planinskim predelima Novog Pazara uslovljavaju usporenu i otežanu vožnju, dodaje se u saopštenju.

Zbog mogućeg povremeno i pojačanog vetra preko planinskih prevoja vidljivost može biti smanjena što dodatno može otežati vožnju na Pešteru, Goliji, Tari, Kadinjači, Goču, Kopaoniku, Crnom Vrhu i Vlasini.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na magistralnom putu od Užica preko Čajetine, Nove Varoši i Prijepolja do granice sa Crnom Gorom, kao i na putu Okletac - Užice.

Na graničnim prelazima nema zadržavanja za putnička vozila, a kamioni prilikom izlaska iz Srbije čekaju pet sati na Batrovcima, dva sata na Kelebiji i oko sat i po na Horgošu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve