Vesti
01.08.2020. 14:27
Tanjug

"MORAMO DA SE OSIGURAMO": Počinje izgradnja kovid bolnice u Beogradu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U Vojnom kompleksu "Zemun ekonomija" na Batajničkom drumu danas počinje izgradnja kovid bolnice, a postavljanju kamenu temeljca prisustvuje predsednik Aleksandar Vučić.

Obeležavanju početku radova prisustvuju i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar odbrane Aleksandar Vulin, zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIC / an

Ministri su predsednika Vučića upoznali sa planom i projektom izgradnje bolnice.

Povezane vesti - Od koje korone bolujemo?

"Velika su ulaganja, ali moramo to da uradimo, da se osiguramo, da povećamo kapacitet i da ljudi budu sigurni, da znaju da država ulaže. Ovo su najbolje bolnice, iako su montažne, jer brzo možemo da ih napravimo, da brzo reagujemo", rekao je Vučić.

Vučić je ranije najavio da će na lokaciji između Zemuna i Batajnice biti porušene tri zgrade i podignuta bolnica kapaciteta između 800 i 1.000 kreveta poluintenzivne i intenzivne nege.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIC / an

Odluka o izgradnji dve nove kovid bolnice u Srbiji - na Batajničkom drumu i u Kruševcu doneta je početkom jula, a predsednik je tada rekao da će u roku od tri meseca biti izgrađene "dve vrhunske bolnice" i da se država sprema za tešku jesen i najteži udar virusa koji se očekuje oko 1. novembra.

Parcelu na Batajničkom drumu površine hektar i 58 ari obezbedilo je Ministarstvo odbrane iz fundusa zemlje koje to ministarstvo koristi.

Povezane vesti - Da li smo spremni za drugi talas?

Nova kovid bolnica gradi se u blizini dve velike saobraćajnice, Batajničkog druma i autoputa.

Lokacija je oslonjena na infrastrukturnu podršku gradskih instalacija vodovoda i kanalizacije, elektroenergetskih i ostalih instalacija.

Pripremne radove i raščišćavanje terena obavila je Vojnograđevinska ustanova Beograd, a taktičko-tehničke zahteve za izgradnju bolnice priprema Uprava za vojno zdravstvo u saradnji sa Ministarstvom zdravlja.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve