Vesti
08.05.2023. 15:20
Beta

Srbija

MUP: Prijavljeno više od 120 događaja zbog pretnji učenika

1
Izvor: BETAPHOTO / DRAGAN KARADAREVIC

U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji pojačano je prisustvo policije, a tokom trajanja nastave obezbeđeno je stalno prisustvo školskog policajca, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Major policije Danijela Ostojić navela je u saopštenju da će pripadnici MUP-a u narednom periodu intenzivirati preventivne aktivnosti, kao što su predavanja, projekti, tribine i radionice, kako bi podigli svest dece i mladih, kao i zaštite od svih rizika u kojima se mogu naći tokom boravka u školi, na putu od kuće do škole, kao i na društvenim mrežama.

Ostojić je dodala da je u poslednjih nekoliko dana, nakon dva masovna ubistva, u Srbiji prijavljeno više od 120 događaja zbog pretnji učenika, kao i objavljivanja neprimerenih sadržaja na društvenim mrežama, koji dodatno unose nemir i strah.

Ona je navela da MUP apeluje na sve građane da se saučuvaju razumnost i stabilnost, posebno kada su u pitanju deca koja informacije prate iz različitih izvora i medija.

"Neophodno je da njihovi profili na društvenim mrežama budu pod roditeljskom kontrolom, ali je jednako važno da odrasli pokažu najviši stepen odgovornosti i ne objavljuju i ne dele neproverene i neprimerene sadržaje na društvenim mrežama", naglasila je Ostojić.
 

Ona je apelovala i na decu da vode računa o ponašanju i pokažu svoju odgovornost, kako bi svi zajedno doprineli smanjenju vršnjačkog nasilja i učinili bezbedno okruženje za život i rad učenika, zaposlenih u školama i škola.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Važan apel MUP: Od danas predaja nelegalnog oružja
policija

Sve do 8. juna

08.05.2023. 08:05

Važan apel MUP: Od danas predaja nelegalnog oružja

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) pozvalo je građane koji poseduju neregistrovano oružje da ga od danas pa do 8. juna predaju najbližoj policijskoj stanici, napominjući da neće snosliti posledice.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve