Vesti
26.04.2023. 19:10
Beta

Kancelarija Vlade

Na Bistričkom mostu privedeni radnici "Pošte Srbije"

kosovo 26. 2. 2022.
Izvor: Shutterstock

Kancelarija vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je da je kosovska specijalna policija na punktu na Bistričkom mostu privela dva vozača i dva radnika "Pošte Srbije", koji su prevozili novac iz trezora u Leposaviću ka Kosovskoj Mitrovici.

Direktor te kancelarije Petar Petković naveo je u saopštenju da su oni, zajedno sa novcem namenjenim redovnim finansijskim plaćanjima sprovedeni ka carinskom terminalu u južnom delu Kosovske Mitrovice, kao i da su sa njima predstavnici kancelarije.

"Reč je o nastavku stalnih političkih i administrativnih prepreka koje Priština postavlja a koje imaju za cilj da otežaju platni promet na severu Kosova i Metohije, iako na to nemaju apsolutno nikakvo pravo. Srbi imaju svako legalno, legitimno i zakonsko pravo da koriste svoj novac i to se ne dovodi u pitanje", kazao je Petković.

Sloboda nesmetanog platnog prometa garantovana je dogovorima u Briselu, naveo je Petković, dodajući da će tu nadležnost preuzeti Zajednica srpskih opština kada bude formirana.

"O ovom opasnom potezu Prištine i Кurtija odmah sam direktno obavestio specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, kao i Sjedinjene Američke Države i očekujemo njihovu diplomatsku akrivnost u cilju smirivanja tenzija koje Priština proizvodi", rekao je on.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Srbin pušten iz pritvora, uhapšen greškom na Jarinju
1

Potvrdio branilac

29.03.2023. 12:15

Srbin pušten iz pritvora, uhapšen greškom na Jarinju

Bivši policajac Miljan Jovanović, koji je uhapšen u utorak uveče, pušten je iz pritvora, potvrdio je njegov branilac Dejan Vasić.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
07.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve