Vesti
14.02.2024. 13:09
Beta

Kancelarija za KiM

Na Jarinju zaustavljen novac namenjen za plate i penzije na Kosovu

1
Izvor: Shutterstock

Vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je kosovska policija na administrativnom prelazu Jarinje zaustavila pošiljku dinara iz centralne Srbije, namenjenu isplati plata, penzija i socijalnih davanja iz budžeta Srbije.

Direktor Kancelarije Petar Petković kazao je da je "po nalogu Aljbina Kurtija" policija na administrativnom prelazu prema predstavnicima Narodne banke Srbije i kompanije "Henderson" demonstrirala "osionost i grubost" a da su ih potom "oterali uz pretnju hapšenjem".

"Novac je poslat prema svim ustanovljenim višedecenijskim procedurama, a koje predviđaju da pošiljku dinara na Jarinju sa svim potvrdama preuzima britanska kompanija 'Henderson' i prevozi ih do trezora u Leposaviću, ali je ulaz dinara zabranjen", naveo je Petković.

Ocenio je da su poruke kosovskog premijera da dinar nije zabranjen na Kosovu i Metohiji "laž i besramna propaganda, a da se njegov plan etničkog čišćenja srpskog naroda iz pokrajine realizuje bez ikakve zadrške".

"Apelujemo ponovo na međunarodnu zajednicu da dodatno pojača pritisak na Prištinu da trajno odustane od jednostrane odluke o zabrani dinara, jer očigledno eksplicitne verbalne poruke neodobravanja koje je Kurti dobijao poslednjih dana nisu delotvorne. Srpski narod na Kosovu i Metohiji pozivamo na strpljenje i uzdržanost, jer Beograd će nesumnjivo naći način da spreči Kurtijeve naume, i da osigura opstanak srpskog i drugog nealbanskog stanovništva u našoj južnoj pokrajini", dodao je Petković.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
05.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve