Vesti
24.11.2020. 19:34
Tanjug

Na online nastavu prešlo 69 škola u Srbiji

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Zbog loše epidemiološke situacije uzrokovane virusom korona u pojedinim lokalnim samoupravama na nastavu na daljinu potpuno ili delimično do sada je prešlo 69 škola u Srbiji.

U Vrbasu, Paraćinu, Dimitrovgradu i Surdulica u svim osnovnim i srednjim školama đaci nastavu prate na daljinu, dok je u pojedinim opštinama neposredna nastava delimično prebačena na onlajn.

Povezane vesti – IVANUŠA: Škole treba da ostanu otvorene što duže

Tako su u Zaječaru u 11 osnovnih škola đaci od petog do osmog razreda prešli na onlanjn nastavu, dok su učenici nižih razreda idu u školu. Na onlajn nastavu u tom gradu prešle su i četiri srednje škole.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / DUSAN ANICIC/bs

U drugim gradovima na onlajn nastavu prešli su samo učenici viših razreda osnovne škole (drugi ciklus) i to u Kučevu u pet osnovnih škola, u Nišu u dve osnovne škole, u Boru u pet osnovnih škola, dok je u Bujanovcu jedna srednja škola prešla na onlajn nastavu i u Kosovskoj Mitrovici jedna cela osnovna škola.

Povezane vesti - RUŽIĆ: Moguće da raspust bude od 21. decembra do 20. januara

Pomoćnik Ministra prosvete Milan Pašić kaže za Tanjug da se lokalni Krizni stabovi za vanrende situacije obraćaju Ministarstvu prosvete, preko školskih uprava, da zbog pogoršane epidemiološke situacije škole pređu na nastavu na daljinu. Te da će tako biti i ubuduće.

"Trenutno imamo situaciju da je 1,8 odsto škola u Srbiji drugog ciklusa prešlo na nastavu na daljinu i imamo 1,9 odsto osnovnih škole koje su prešle kompletna nastava na daljinu . Kod srednjih škola to je 4,1 odsto", rekao je Pašić.

Upitan da li se razmišlja na prelazak svih škola na onlajn nastavu on je rekao da će o tome odlučivati Krizni štab u dogovoru sa Ministarstvom prosvete, ali da su škole sigurna mesta za đake.

"Škole su sigurna mesta jer se poštuju sve mere vezane za epidemiološke uslove. Verujemo da će u narednom periodu nove mere dati rezultate i da će se smanjiti broj zaraženih", naveo je Pajić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / DUSAN ANICIC/bs

U Ministarstvu prosvete kažu da je na nastavu na daljinu u potpunosti prešlo 46 škole - 25 osnovnih (1,9 odsto) i 21 srednja škola (4,1 odsto).

U 23 osnovne škole (1, 8 odsto) odobreno je da u trajanju od najviše 14 dana izvode nastavu na daljinu učenici drugog ciklusa.

Neke od škola dobile su odobrenje da rade na daljinu samo u izdvojenom odeljenju, kao i pojedine grupe odeljenja.

U 10 školskih uprava do 23. novembra nije bilo zahteva ili preporuka da neka od škola pređe na nastavu na daljinu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
0°C
18.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve