Vesti
11.10.2023. 13:37

Predsednik Srbije

Najavljena velika nabavka bolničkih aparata

srce, ekg, bolnica
Izvor: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u utorak nabavku magnetnih rezonanci, mamografa, rendgena i ultrazvuk mašina vrednih "više destina miliona evra".

On je na akademiji povodom 45 godina beogradskog Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" kazao da su svi ti aprati namenjeni zdravatsvenim ustanovama u gradovima i opštinama Srbije.

Predsednik je izrazio i zahvalnost Milovanu Bojiću za sve ono što je uradio 90ih godina i Bošku Đukanoviću do 2015. godine, Milojeviću za sve ono što su uradili u prethodnim decenijama za ovaj institut, ali i svim radnicima, lekarima, sestrama koji su uvek držali do ugleda ove institucije i koji su doprinosili rastu njenog ugleda.

"Kada je Milovan Bojić ponovo postao direktor 'Dedinja' počeo je baš kao i danas, samo tad nije pominjao Dedinje 1, tad je pominjao Dedinje 2, da traži novac koji je ogroman, 50 miliona evra što kroz opremu što kroz građevinske radove uloženo u Dedinje 2", rekao je Vučić i dodao:

"Ulagali smo u KBC u Beogradu, u desetine bolnica širom Srbije jer decenijama nije ulagano i našli smo tih 50 miliona evra i uložili u Dedinje"

Dodao je da je Milovan Bojić tražio novac i za Dedinje 1.

"Mi smo u međuvremenu uradili analize, urađeni su svi projekti i potrebno je 13,5 miliona evra da se u to uloži to nije mali novac, biće i više jer će oprema biti skuplja, ali mi smo spremni i verujem da ćemo od sledeće godine krenuti u radove na Dedinju 1, što je traženo još 2022. godine", rekao je Vučić. 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
13.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve